Koreaanse Worldcoin ontwikkelaar: ‘Worldcoin is verkeerd begrepen’

229536 totale weergaven
koreaanse-worldcoin-ontwikkelaar-worldcoin-is-verkeerd-begrepen

De enige Koreaanse medewerker heeft in een interview met The Korea Times gebruikers verzekerd dat de irisscans veilig zijn en Worldcoin verkeerd begrepen wordt. 

Worldcoin krijgt vanuit alle hoeken van de wereld, met name van toezichthouders, kritiek op de irisscans die ze gebruikers laten doen voor een beloning. Echter, volgens een m

Het interview met The Korea Times

Noah Kim, de enige Koreaanse ontwikkelaar bij Tools for Humanity, het bedrijf achter Worldcoin, heeft de privacykwesties besproken in een interview bij The Korea Times. Hierin heeft hij gezegd dat de misvattingen rondom het verzamelen van gegevens, irisscans in het bijzonder, de grootste hindernis van het project vormen. 

Kim beheert voor de Koreaanse marktzaken voor Tools voor Humanity. Tijdens het interview vertelde hij hoe de enige rol van het apparaat voor irisscans, genaamd Orb, het controleren of de persoon die het gebruikt wel ‘echt’ is door zijn of haar irissen te scannen is:

“We creëren een versleutelde code en verwijderen de rest van de gegevens onmiddellijk.”

 De voordelen van irisscans

Om de misvattingen over de irisscans weg te nemen, zei Kim dat het project blijft samenwerken met het onderzoek van de Koreaanse toezichthouder. Ook liet hij weten wat de voordelen van de irisscans zijn voor het proces. 

Zo laat hij weten dat de irisscan de meest efficiënte en veilige manier is om op grote schaal gebruikers te verifiëren. Volgens Kim hebben traditionele methoden, zoals gezichtsherkenning of vingerafdrukken, meer beperkingen:

“Gezichtsherkenning is niet betrouwbaar omdat mensen hun uiterlijk kunnen veranderen door plastische chirurgie. Vingerafdrukken kunnen gemakkelijk worden gemanipuleerd en zijn gevoelig voor afwisseling. Bij veel mensen worden hun vingerafdrukken gewist door hard werken. Het verifiëren van DNA voor een aanzienlijk aantal mensen is onbetaalbaar.”

Kortom, irisscans zijn de eenvoudigste en snelste manier om een systeem op te zetten voor grootschalig gebruik. 

Zo vertelt Kim tijdens het interview:

“De informatie garandeert anonimiteit. Omdat deze feiten niet goed werden uitgelegd, denk ik dat mensen terughoudend zijn om het te gebruiken. We bereiden ons voor om meer praktijkvoorbeelden te creëren, dus ik hoop dat meer mensen World ID in de toekomst zullen gebruiken.”

Tegenwoordig is het ook mogelijk om World ID te integreren met grote platforms, zoals Reddit, Discord en Minecraft. Hierdoor kunnen accounts geverifieerd worden en kunnen ze een geverifieerde status krijgen, zoals een blauw vinkje. 

Kim ziet World ID als een inlogservice die verder gaat dan social media. Zo gelooft hij dat het voor ontwikkelaars een krachtig hulpmiddel kan zijn om grote problemen in Korea aan te pakken. Zo laat hij weten:

“We zoeken samenwerking in Korea, in de hoop samen te werken met grote bedrijven.”

Populariteit van Worldcoin alleen maar gestegen

De populariteit van de Worldcoin token is na de aankondiging van het onderzoek in Zuid-Korea alleen maar gestegen. De Zuid-Koreaanse toezichthouder begon eerder dit jaar een onderzoek naar de werkzaamheden van Worldcoin na klachten over de irisscans. Nadat het onderzoek was gestart, steeg de handel in de Worldcoin token verder. 

Autoriteiten schatten dat er in maart 2024 meer dan 50.000 Zuid-Koreanen Worldcoin tokens in bezit hadden. Ook blijkt dat de token eerder dit jaar aanzienlijk in populariteit is gestegen. 

Lees meer over:
WorldcoinZuid-Korea

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...