Kou in Texas en Naderende Halving Zorgen voor 25% Daling in Bitcoin Hashrate

2414 totale weergaven

De hashrate van Bitcoin is sinds het afgelopen weekend met 25% gedaald. Een opmerkelijke daling die deels te verklaren valt.

De gegevens, verzameld door BTC.com, tonen aan dat de wereldwijde hashrate, een maatstaf voor de totale rekenkracht die wordt ingezet voor het minen van Bitcoin, is gedaald van ongeveer 600 EH/s op vrijdag naar 450 EH/s tegen dinsdag.

Deze daling in hashrate valt samen met een ernstige koudegolf in Texas, waar de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) tussen 14 en 17 januari meerdere waarschuwingen uitgaf. ERCOT, de belangrijkste energieregulator van Texas, rapporteerde over uitdagingen door bevriezende temperaturen, verhoogde vraag naar energie en uitzonderlijk lage windopbrengsten.

De impact van het weer op de Bitcoin mining activiteiten was aanzienlijk. Grote mining pools zoals Foundry USA Pool en Luxor Mining Pool zagen een drastische daling in hun hashrate. Specifiek, Foundry USA Pool ervoer een halvering van hun hashrate, van een geschatte 155 EH/s op vrijdag naar 77 EH/s. Deze reductie in hashrate wijst op een vermindering van meer dan vier gigawatt aan stroomcapaciteit tijdens deze periode.

Een interessant aspect van deze situatie is de flexibele rol die Bitcoin miners in Texas spelen. Marathon Digital, een toonaangevende Bitcoin mining firma, benadrukte hoe miners in de staat fungeren als een technologische oplossing voor de energiesector. Zij kunnen snel hun energieverbruik verminderen om het netwerk te ondersteunen in tijden van crisis, zoals recentelijk is waargenomen.

Dit gaat overigens niet vrijwillig. Hier zijn afspraken over gemaakt en de bitcoin miners krijgen ook een (goede) vergoeding voor het ‘opgeven’ van hun mining activiteiten voor een korte periode.

Deze gebeurtenissen benadrukken hoe Texas zich heeft ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor Bitcoin mining. Mede na de afname van China’s dominantie in de mining industrie, is Texas naar voren gekomen als een aantrekkelijke locatie voor miners, dankzij factoren zoals goedkope elektriciteit, stimulansen van het net en een gedereguleerde energiemarkt.

Lees meer over:
mining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd