Kracht van bitcoin bereikt AVAX, SUI, TAO en AAVE: zijn altcoins terug?

535 totale weergaven
altseason

Bitcoin flirt momenteel weer met de koers van 64.000 dollar. Vanochtend schoot de koning van de markt zelfs ruim boven die koers uit en kwam het tot 64.600 dollar. Inmiddels handelen we echter weer op 63.600 dollar, maar ook altcoins lijken er wel zin in te hebben.

Bullish over de lange termijn

Hoewel er op de korte termijn nog wat onzekerheden bestaan over de markt, zijn ze bij Standard Chartered heel bullish over de lange termijn. Geoff Kendrick, het hoofd van de afdeling digitale assets bij SC, voorspelt een bitcoin koers van 200.000 dollar voor het einde van 2025.

Hij voorziet positieve stromen voor de bitcoin ETFs, een kleine stijging van de inflatie en waarschijnlijk het wegvallen van Staff Accounting Bulletin-121, een regel die voorkomt dat banken digitale assets mogen aanhouden voor klanten. Deze drie ontwikkelingen noemt hij als de grootste triggers voor een nieuwe koersrally van bitcoin.

Maar het herstellen van bitcoin heeft ook een selecte groep altcoins van nieuwe brandstof voorzien. Die zijn vervolgens voorbij enkele belangrijke weerstanden gebroken en dat kan ertoe leiden dat handelaren hun focus verleggen naar die altcoins.

Wat bitcoin betreft lijken de bulls wat winst te nemen rond de koers van 64.000 dollar, waardoor het nog maar de vraag is of bitcoin voorbij deze weerstand kan komen.

Altcoins breken uit

Daar staat tegenover dat bepaalde altcoins op dit moment juist uitbreken. Wat dachten we van Avalanche (AVAX), dat boven een dalend trendkanaal is gebroken op 19 september, wat mogelijk wijst op een verandering van de trend.

Hetzelfde geldt voor Sui (SUI), dat op 20 september boven de weerstand op 1,44 dollar wist te breken.

Langzaam maar zeker beginnen altcoins wat kracht te laten zien en kan er mogelijk toch nog een altseason komen.

Bittensor (TAO) volgt ook het voorbeeld van AVAX en SUI en lijkt volgens de analisten van Cointelegraph zelfs onderweg naar de koers van 517 dollar.

Als laatste gaan we naar Aave (AAVE) dat ook wist uit te breken boven de weerstand op 154 dollar op 21 september. Daar zien we echter dat de bulls iets meer moeite hebben om de koers overeind te houden, maar dat is niet gek, want AAVE doet het al langer heel goed.

Maar wat denk jij? Is dit het begin van een altseason of blijft bitcoin domineren?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....