Gehackte Bitcoin beurs KuCoin heeft $236 miljoen terug

Bitcoin beurs KuCoin heeft een groot deel van hun verliezen terug weten te krijgen. Na een hack werd er voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC) en tokens gestolen. Johnny Lyu, de CEO van de beurs uit Singapore, meldt op Twitter dat zij 84% van de fondsen terug hebben. Dat is op dit moment zo’n $263 miljoen.

KuCoin hack

De hack vond plaats in september van dit jaar en sinds die tijd is het bedrijf druk in de weer om de gestolen fondsen terug te krijgen. KuCoin meldde dat er onder andere ruim 1.000 bitcoin werd gestolen naast een hele hoop Ether en andere ERC-20 tokens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hackers kregen toegang tot de ‘hot wallets’ van de beurs en gingen er met de buit vandoor. Deze situatie is een bevestiging van wat we al wisten: het is niet aan te raden je bitcoin bij een beurs te stallen.

Klanten van de beurs kregen overigens alles vergoed en leden geen verliezen. Maar als er meer wordt gestolen dan houden die garanties ook op.

Lees ook: Leer je bitcoin veilig kopen, versturen en opslaan!

Goed nieuws

Maar nu is daar dus goed nieuws. Op verschillende manieren heeft KuCoin geprobeerd het geld terug te halen. Johnny vertelt via Twitter dat zij onder andere via on-chain tracking en op de gerechtelijke manier een groot gedeelte terug hebben gekregen

De directeur bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan dit proces. Als het gehele proces gedaan is komt de beurs nog met een uitgebreid rapport. Op aanraden van de politie worden de details dan pas bekend gemaakt.

KuCoin zegt goed te weten waar het geld is en wie het heeft gestolen. Dat helpt met name bij het proces van de politie. Zij kunnen immers meer druk uitoefenen tegenover een crimineel dan KuCoin zelf.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...