KYC-verificatie in gevaar door AI deepfakes, volgens security officer Binance

De technologie achter AI deepfakes wordt steeds geavanceerder en vormt een groeiend risico voor de KYC-verificatie (Know Your Customer) in de cryptowereld. Dat stelt Jimmy Su, Chief Security Officer bij Binance.

Deepfake-technologie wordt steeds vaker ingezet door oplichters om de KYC-verificatie op crypto-exchanges zoals Binance te omzeilen. Su waarschuwt dat deze technologie in de nabije toekomst alleen maar verfijnder zal worden. Veel verificatie procedures zijn niet klaar voor de manier waarop de technieken rondom AI, video's en afbeeldingen zich ontwikkelen.

Deepfakes worden gecreëerd met behulp van kunstmatige intelligentie tools die machine learning gebruiken om overtuigende audio, afbeeldingen of video's te maken met het uiterlijk van een echt persoon.

"De oplichter zal op internet op zoek gaan naar een normale foto van het slachtoffer. Op basis daarvan kunnen ze met behulp van deepfake tools video's produceren om de verificatie te omzeilen," aldus Su tegenover Cointelegraph.

Volgens Su zijn de tools zo geavanceerd geworden dat ze zelfs kunnen reageren op audio-instructies die bedoeld zijn om te controleren of de aanvrager een mens is. Er is al software dat dit in real-time kan doen

"Het vereist van de gebruiker bijvoorbeeld om met het linker oog te knipperen, of om naar links, rechts, omhoog of omlaag te kijken. De deepfakes zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat ze deze opdrachten daadwerkelijk kunnen uitvoeren," legde hij uit.

KYC en het voldoen aan regels rondom identificatie van klanten is voor Binance een groot punt op de agenda. Wereldwijd liggen ze hierover in de clinch met verschillende toezichthouders. Lu waarschuwt dat er een situatie kan ontstaan dat ze de deepfakes echt niet meer kunnen herkennen.

Binance heeft plannen om een reeks blogposts te publiceren die gericht zijn op het opleiden van gebruikers over risicobeheer. Volgens een vroege versie van de blogpost met een sectie over cybersecurity, gebruikt Binance AI en machine learning algoritmes voor eigen doeleinden, waaronder het detecteren van ongewone inlog- en transactiepatronen en andere "abnormale activiteiten op het platform."

Lu voegt er aan toe dat mede hierom veel werknemers van Binance wordt gevraagd om anoniem te zijn op platformen als LinkedIn.

Poll

This is good for bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...