Lancering BITO ETF is volgens JPMorgan niet de reden voor de nieuwe bitcoin all-time high

Experts van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan zijn ervan overtuigd dat de lancering van de bitcoin futures ETF niet de oorzaak is van de nieuwe bitcoin all-time high.

De historische nieuwe koersexplosie van bitcoin is volgens JPMorgan veroorzaakt door de zorgen over inflatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat interessant is, aangezien JPMorgan daarmee zegt dat ze bitcoin in ieder geval in de praktijk erkennen als een asset waar mensen naartoe vluchten ten tijde van inflatie. Wat natuurlijk niet betekent dat ze zelf ook zo naar bitcoin kijken.

Bitcoin sterkere hedge tegen inflatie dan goud

Volgens Nikolaos Panigirtzoglou en een andere strateeg van JPMorgan is het onwaarschijnlijk dat de bitcoin futures ETF een grote instroom van kapitaal richting bitcoin veroorzaakt.

Volgens hen is de reden voor de stijging meer dat mensen bitcoin als een betere veilige haven beschouwen dan goud.

Econoom Daniel Lacalle post over het artikel van JPMorgan bij Bloomberg

Ze zien al sinds het begin van september geld uit de goud ETFs stromen om vervolgens richting bitcoin te bewegen. Een tendens die wij bij Bitcoin Magazine uiteraard toejuichen.

In de monetaire geschiedenis heeft goud al meerdere malen gefaald en bitcoin lijkt het edelmetaal qua monetaire eigenschappen op ieder vlak te overtreffen. De jongere generatie realiseerde zich dat over het algemeen wat sneller, maar ook de gevestigde orde begint het langzaam te geloven.

De shift van goud naar bitcoin

Volgens de experts van JPMorgan heeft goud, met name zeer recent, het vertrouwen van investeerders verloren als het gaat om het vermogen om inflatie te weerstaan. Steeds meer investeerders dumpen dan ook hun goud voor bitcoin.

Een voorbeeld hiervan is de SPDR Gold Shares ETF die voor 56 miljard dollar aan goud beheert. De afgelopen maanden heeft dit fonds enorme uitstromen gezien en al voor 3,6 miljard dollar aan waarde verloren. Wat volgens de experts van JPMorgan dus voor een gedeelte richting bitcoin is gelopen.

Om hun argumenten kracht bij te zetten wijzen de mannen van JPMorgan nog maar eens naar de andere bitcoin beleggingsproducten die naast de BITO futures ETF al beschikbaar zijn. Denk hierbij onder andere aan de Canadese Purpose Bitcoin ETF die kort na de lancering ook als een raket ging.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....