Lazarus-groep gelinkt aan $4 miljoen Alex Lab-exploit

2817 totale weergaven

Na een uitgebreide samenwerking met blockchainonderzoeker ZachXBT heeft Alex Lab de beruchte Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus in verband gebracht met een verwoestende $4 miljoen exploit op zijn platform. De doorbraak werd gedeeld in een post van 25 juni op X, waarin kritisch bewijs van het onderzoek werd onthuld.

Kritisch bewijs en samenwerking

Het onderzoek van Alex Lab wees op drie portemonneeadressen die op 16 mei door de hackers werden gebruikt om geld af te tappen van hun Bitcoin-gebaseerde DeFi protocol. De samenwerking met ZachXBT was cruciaal bij het samenstellen van dit bewijs, waardoor de exploit stevig aan Lazarus werd gekoppeld.

Details van de exploit

De exploit werd voor het eerst gemeld door Alex Lab op 16 mei, toen aanvallers zich richtten op de BNB Smart Chain bridge, waarbij ongeveer 4,3 miljoen dollar werd buitgemaakt. Op 18 mei was het team erin geslaagd om meer dan $3,9 miljoen van de gestolen activa terug te krijgen.

Daarnaast werden ook ongeveer 13,7 miljoen Stacks (STX) tokens weggesluisd, hoewel sommige hiervan naar gecentraliseerde exchanges werden gestuurd en vervolgens bevroren, om de impact te beperken.

Bountyaanbod

In een poging om de resterende gestolen activa terug te krijgen, heeft Alex Lab de aanvallers een premie van 10% geboden voor de teruggave van 90% van de fondsen. Ze hebben ook beloofd om alle juridische stappen te staken als de fondsen worden teruggegeven, in de hoop om de medewerking van de hackers te stimuleren.

Samenvatting

De onthulling van de betrokkenheid van Lazarus Group bij deze exploit onderstreept de aanhoudende bedreigingen waarmee de DeFi-ruimte wordt geconfronteerd. De snelle reactie van Alex Lab en de voortdurende inspanningen om de gestolen activa terug te krijgen, benadrukken het belang van robuuste beveiligingsmaatregelen en internationale samenwerking in de strijd tegen dergelijke geavanceerde cyberdreigingen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....