Ledger Live komt met update voor meer controle over je Bitcoin (BTC)

Gebruikers van Ledger Live krijgen meer zeggenschap over hun transacties. Dat betekent meer opties en betere privacy.

Ledger Live is de software die gebruikers van de Ledger hardware wallet kunnen gebruiken om hun geld te managen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coin control

Middels de nieuwe functie genaamd ‘coin control’ krijgen gebruikers controle over hun Unspend Transaction Output (UTXO). Een UTXO is Bitcoin waarvan jij kunt aantonen dat je de baas bent, omdat je de private key hebt.

Zonder de coin control functies kon je niet zelf bepalen welke bitcoin je verstuurde. De software van Ledger gebruikt dan automatisch de oudste bitcoin in je bezit. Nu kun je zelf bepalen met welke BTC je een transactie doet.

Met coin control kun je ook verschillende adressen instellen om bepaalde transacties mee te doen. Denk bijvoorbeeld aan categorieën voor het betalen van games met bitcoin of een ander potje.

Privacy

Dit soort opties klinken misschien klein, maar ze zorgen voor een hoop extra opties. Je kunt dus zelf kiezen welke UTXO je verstuurt in een transactie. Dat betekent meer controle over je geld.

Stel dat je bitcoin hebt dat je graag anoniem wil houden, dan wil je dat niet overmaken naar Thuisbezorgd voor een pizza. Met coin control kun je zelf kiezen en dus zelf bepalen welk geld je uit je portemonnee naar iemand stuurt.

Bitcoin is een open netwerk en de boekhouding is voor iedereen in te zien. Je transacties managen om je privacy te behouden (of zo goed mogelijk te houden) is daarom erg belangrijk.

Een ander voorbeeld waarin dit handig is zijn de zogenaamde ‘dust attacks‘. Hierbij sturen partijen een beetje bitcoin naar een adres. Wanneer je deze bitcoin meestuurt met een andere transactie kun je (makkelijker) gevolgd worden op het netwerk.

Niet voor niets groeit de vraag naar CoinJoins en andere privacy oplossingen.

Ledger

Ledger is een van de populairste hardware wallets. Maar ook hier gaat soms wel eens wat mis. Ledger kwam een aantal keer negatief in het nieuws:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsLedger

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...