LedgerX strijdt mee om eerste Physically-Settled Bitcoin Futures

991 totale weergaven

Waar de physically-settled bitcoin futures van Bakkt al maanden op zich laten wachten en ook ErisX, Seed CX en CoinFLEX nog steeds geen groen licht hebben, mengt een ervaren instituut zich nu ook in de strijd.

In een interview met The Block, kondigt mede oprichter van LedgerX Juthica Chou aan dat ze al in november 2018 een verzoek bij de CFTC (Commodity Futures Trading Commission) hebben ingediend voor een marktlicentie om physically-settled bitcoin futures te verhandelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Physically-Settled Bitcoin Futures?

Momenteel is de CME (Chicago Mercantile Exchange) de enige partij die BTC futures aan institutionele beleggers aanbiedt. De CME biedt echter alleen cash-settled futures aan. Bij cash-settled futures, wordt aan het einde van het contract uitbetaald in fiat, bij physically-settled bitcoin futures wordt echter uitbetaald in bitcoin.

Physically-settled bitcoin futures worden daardoor al langere tijd gezien als een manier om bitcoin een impuls te geven. Doordat de futures in BTC worden uitbetaald, blijft het geïnvesteerde geld aan het einde van het contract in de markt zitten. Dit zorgt vanzelfsprekend voor een toename aan vraag naar bitcoin, wat een positieve invloed heeft op de prijs.

LedgerX gaat de strijd aan

Nu voegt LedgerX zich dus in de strijd om als eerste physically-settled BTC futures aan te bieden. Chou geeft aan dat LedgerX momenteel in gesprek is met regulerende instanties en hoopt de futures zo snel mogelijk aan te kunnen gaan bieden.

De futures zullen worden aangeboden op een nieuw platform genaamd Omni, waarmee LedgerX zich steeds meer wil gaan richten op retail investeerders in plaats van grote institutionele partijen.

LedgerX ziet een toename aan vraag naar futures in dit marktsegment en hoopt in een klap meer dan 200 kleinere institutionele klanten aan zich te binden. Doordat LedgerX al sinds 2014 soortgelijke financiële producten aanbiedt, spreken we hier van een zeer geduchte en ervaren concurrent van Bakkt.

Al met al dus zeer positief nieuws voor Bitcoin, waar al maanden gewacht wordt op Bakkt, is er nu dus weer een nieuwe grote speler bijgekomen die deze volgende stap richting erkenning en adoptie van de grootste cryptomunt een handje op weg kan gaan helpen. Wanneer LedgerX deze futures wil gaan aanbieden, is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over:
Bakktbitcoin futures