Leios upgrade kan Cardano sneller maken dan Solana en ADA koers laten stijgen

159 totale weergaven
Leios upgrade kan Cardano sneller maken dan Solana en ADA koers laten stijgen

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, gelooft dat de Cardano blockchain veel sneller kan worden dan Solana. Dit kan gebeuren door een belangrijke nieuwe upgrade, genaamd Leios, die eraan komt. Hoskinson deelde via X zijn optimisme over de Leios upgrade. Deze verbetering zal volgen op de Chang hard fork die eerder in september is doorgevoerd. Als Leios succesvol wordt uitgerold, kan het Cardano’s transactiesnelheid enorm verhogen. Gaat dit de ADA koers verhogen?

Leios upgrade zorgt voor betere prestaties van Cardano

Hoskinson legde uit dat de Cardano Rust node, die nu wordt gebruikt om wallet apps te bouwen en de interactie met de blockchain te verbeteren, zijn werk doet, maar geen nieuwe functies biedt voor de gebruikers.

De Leios upgrade gaat hierin verandering brengen. Hoskinson vertelde dat Leios ervoor kan zorgen dat Cardano sneller wordt dan Solana, zonder dat het de decentralisatie verliest. Dit is belangrijk omdat veel blockchain projecten vaak snelheid winnen door decentralisatie op te geven.

“De Rust node geeft ons geen nieuwe voordelen voor gebruikers. Leios maakt ons sneller dan Solana zonder dat we decentralisatie opofferen,” zei Hoskinson.

Naast deze snelheidsverbetering heeft Cardano ook plannen om met Leios andere oplossingen voor schaalbaarheid, zoals Hydra en sidechains, te onderzoeken. De Leios upgrade staat gepland voor Q4 2024 en de community kijkt ernaar uit wat dit voor de toekomst van Cardano betekent.

Gemengde reacties uit de community

Niet iedereen in de Cardano community is enthousiast over Leios. Sommige mensen vinden dat er te weinig aandacht aan de upgrade is besteed en dat deze pas serieus wordt genomen nu er een stemming is in de community.

Een gebruiker op X uitte zijn zorgen en vond dat Leios veel eerder prioriteit had moeten krijgen. “Het is vreemd dat Leios pas nu de aandacht krijgt. Dit had vanaf het begin een speerpunt moeten zijn, in plaats van een bijzaak wanneer stemmen belangrijk worden. Deze aanpak lijkt reactief in plaats van proactief, en dat schaadt Cardano’s potentieel om echt innovatief te zijn,” zei de gebruiker.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...