Lightning 2.0 met hiërarchische kanalen en splicing

Splicing? Hiërarchische betaalkanalen? Er zit veel nieuws aan te komen voor het lightning netwerk. In editie 6 van Lightning Focus lees je de nieuwe technische snufjes.

Hiërarchische kanalen

Lightning developer John Law heeft een voorstel geïntroduceerd voor hiërarchische kanalen om de efficiëntie en schaalbaarheid van het lightningnetwerk te verbeteren. Je kunt zijn plannen hier op GitHub lezen.

Deze hiërarchische kanalen stellen gebruikers in staat om de capaciteit van lightningkanalen flexibel en off-chain aan te passen.

Hiërarchische kanalen hebben een aantal voordelen:

  • Je hoeft niet te wachten op een bevestiging van miners, waardoor off-chain transacties nagenoeg instant worden uitgevoerd. 
  • Er hoeven geen transactiekosten aan miners worden betaald, omdat de transacties niet op de blockchain zijn vastgelegd. Dit resulteert in lagere kosten in vergelijking met on-chain transacties. En het vermindert de belasting op het netwerk en waardoor er een groter aantal transacties verwerkt kan worden, wat weer bijdraagt aan de schaalbaarheid van het lightningnetwerk. 

In het Premium artikel lees je in detail hoe het werkt, net als een uitleg over splicing – een andere technische potentiële update voor lightning. Dit is een manier om off-chain je balans in een betaalkanaal op te hogen. Editie 6 zit vol met Do It Yourself-acties, nostr-nieuws en meer lightning-ontwikkelingen! Check it out!

Eerste maand Bitcoin Focus Premium voor maar €1!

Ben je fan van bitcoin en altijd op zoek naar het laatste nieuws, inzichten en interviews met toppers uit de cryptowereld? Dan hebben wij iets geweldigs voor je! Gebruik de code ‘WELKOMBIJFOCUS‘ en krijg de eerste maand van je Bitcoin Focus Premium-abonnement voor slechts één euro.

Met een abonnement op Bitcoin Focus Premium krijg je toegang tot exclusieve artikelen zoals deze Lightning Focus, en nog veel meer. Je leest over reistips voor bitcoinparadijzen, on-chain analyses en oude artikelen die je altijd terug kunt lezen!

Twee keer per week ontvang je als premium lid een nieuw artikel in je mailbox. Geen zin in mail? Geen probleem! Je kunt de artikelen ook gewoon op onze website lezen.

Sla dus nu je slag en ontdek waarom Bitcoin Focus dé nieuwsbrief is voor Bitcoin Nederland. Gebruik de code ‘WELKOMBIJFOCUS‘ bij het afrekenen en geniet van je eerste maand Bitcoin Focus Premium voor maar één euro!

Lees meer over:
lightning