Bitcoin bedrijf Lightning Labs haalt $10 miljoen op in investeringsronde

Lightning Labs is de partij achter de bitcoin schaalbaarheidsoplossing genaamd het Lightning Network (LN). Het is een open-source protocol, maar toch is er voldoende interesse voor investeerders om in het bedrijf te investeren.

Lightning Labs haalde $10 miljoen op tijdens hun eerste investeringsronde. Dat meldt Elizabeth Stark, de CEO van het bedrijf, in een blog post.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljoenen budget

Het doel van deze investeringsronde is simpel: meer budget voor programmeurs. Zo moet het ecosysteem van Lightning sneller groeien.

Luister hier een interview met de Nederlandse bitocoin ontwikkelaar Joost Jager. Jager begon letterlijk op zijn zolderkamer met coderen voor bitcoin en het Lightning Network. Nu is hij werkzaam voor Lightning Labs en bouwt hij met een salaris aan het open-source protocol.

Lightning

Lightning is een manier voor mensen om de onderlaag van bitcoin niet te belasten met teveel transacties. Tegelijkertijd is het voor een gebruiker anoniemer, goedkoper en sneller dan transacties die je kunt doen op de onderlaag.

Een transactie via Lightning is net zo echt als transacties die al in de blockchain zijn opgeslagen. Elke Lightning node heeft een eigen bitcoin adres op de onderlaag van BTC.

Zodra een node sluit/stopt, worden de transacties gecommuniceerd met het basisnetwerk. Het is een ingenieus systeem dat echt nog in de kinderschoenen staat. Meer ontwikkelaars en tijd is nodig om echt te kunnen zien waar we met Lightning heen gaan.

Stark legde in 2017 al uit hoe zij Lightning ziet. Het is voor haar het equivalent van HTTP voor bitcoin en blockchains.

Betaalde producten

Lightning Labs bouwt aan het open-source protocol, daar heeft iedereen baat bij. Het bedrijf moet echter ook geld verdienen, en daarom komen zij nu met een eerste betaalde product.

Lightning Loop moet start-ups, node-eigenaren en doorsnee gebruikers helpen om gemakkelijker gebruik te maken van het Lightning Network. Het gaat dan met name om het ontvangen en verzenden van bitcoin.

Mensen moeten zonder tussen partij gemakkelijk kunnen wisselen tussen de basislaag van bitcoin en de tweede laag die het Lightning Network heet.

Integratie

Stark vertelt ook dat er meer dan 30 bedrijven zijn die gebruik maken van hun node monitoring tool. Met deze tool kunnen node-eigenaren het gebruik van nodes in real time volgen. Handig als je een oogje in het zeil wil houden, ook is het leuk om verschillende cijfers en statistieken van je node in te kunnen zien.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...