LINE lanceert crypto exchange

De in Japan gevestigde berichtendienst LINE heeft plannen aangekondigd om deze maand een crypto exchange genaamd BitBox te lanceren. Het nieuws volgt op het debuut van LINE Financial eerder dit jaar, de fintech divisie van het bedrijf dat zich zal richten op een aantal nieuwe diensten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitBox

BitBox ondersteunt 30 tokens, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether en Litecoin. De dienst zal enkel crypto-to-crypto ondersteunen, zonder een fiat valuta optie. Dat betekent dat de beurs of een wallet aan zal moeten gaan bieden, of een link naar andere diensten die die optie wel hebben. LINE gaf dar nog geen duidelijkheid over. Wel duidelijk is dat de dienst in 15 talen beschikbaar zal zijn.

Berichtendienst LINE, dat in Azië bijzonder populair is, stapte vorig jaar over naar de markt van betalingen en financiering. Vorig jaar lanceerde het bedrijf LINE Pay, een mobiele portemonnee, met nu al meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers. Haar gebruikers hebben dus duidelijk de behoefte aan financiële mobiele oplossingen.

Thuismarkt niet bereikbaar

LINE meent met de populariteit van crypto een nieuwe kans te zien. Eerder deze maand zweefde het gemiddelde dagelijkse handelsvolume gekeken naar de gehele markt rond de 14,4 miljard dollar. Hoewel minder dan de hoogtijdagen in december wijst het op een enorme interesse in de sector, die niet snel zal verdwijnen. LINE, die nu deze markt aanboort, hoopt hiermee nog meer klanten te trekken.

Het bedrijf heeft echter problemen met het bereiken van twee grote markten, wat een obstakel zou kunnen zijn voor dat potentiele doel. Afnemers in thuismarkt Japan noch in de VS zullen toegang hebben tot BitBox, dat in Singapore gelanceerd zal worden. Regelgeving in de VS en Japan, te onduidelijke respectievelijk te strenge regelgeving, is daar hoogstwaarschijnlijk de reden van. Wellicht een probleem voor LINE, aangezien van de 200 miljoen maandelijkse actieve LINE-gebruikers meer dan een derde uit Japan komt.

Behoefte aan duidelijke regelgeving

Het wegvallen van twee grote markten geeft aan hoe uitdagend de cryptospace kan zijn voor minder gevestigde toetreders. LINE heeft naar verluidt een aanvraag ingediend bij de Japanse regelgevende instanties om de dienst in januari te lanceren, maar die aanvraag is nog steeds niet goedgekeurd.

Dit maakt wederom duidelijk hoe moeilijk de keuze voor bedrijven is: lanceren zonder grote markten, of wachten en mogelijk de boot missen. Wederom een indicator dat de crypto-industrie dringend behoefte heeft aan meer duidelijkheid op het gebied van regelgeving.

Bronnen: Business Insider, Coin Geek

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief