Bitcoin broker LiteBit geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

PersberichtLiteBit staat vanaf vandaag officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). De Rotterdamse broker is een van de eerste cryptopartijen die voldoet aan de eisen van toezichthouder DNB.

In april werd bekend dat cryptopartijen voortaan onder toezicht van DNB komen te staan en zich dienen te registreren. LiteBit, dat onlangs voor het tweede jaar op rij werd uitgeroepen tot beste cryptobroker, is trots op haar registratie en steunt de nieuwe ontwikkelingen die de markt transparanter maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met deze registratie in Nederland bewijst LiteBit de veiligheid voor haar gebruikers en die van de sector in het algemeen serieus te nemen. De nieuwe wet- en regelgeving, die op 21 april door de Eerste Kamer werd aangenomen, verplicht cryptopartijen tot transparantie en openheid richting toezichthouder DNB. Zo moet witwassen en financiering van terrorisme voorkomen worden.

Belangrijke mijlpaal

De wetswijziging is een positieve ontwikkeling, vindt Olivier van Duijn, CEO bij LiteBit: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor de cryptosector, maar vooral voor alle cryptohandelaren in Nederland. Het toezicht van DNB zorgt ervoor dat er alleen nog serieuze spelers overblijven.

Met de verplichting tot registratie zet de cryptomarkt in Nederland een grote stap richting volwassenheid. We zijn ontzettend trots dat we een van de eerste partijen zijn die voldoen aan de eisen van De Nederlandsche Bank.”

LiteBit heeft de ambitie om de grootste te worden in Europa. Naast een registratie in Nederland, werkt de cryptopartij daarom ook aan registraties in onder meer Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Jaren aan voorbereidend werk

LiteBit heeft in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in vertrouwen en veiligheid en voordat bekend werd dat cryptopartijen onder toezicht zouden komen te staan van DNB, was er al beleid om witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen.

De registratie en de vereisten passen dus goed bij de kernstrategie van LiteBit, zegt Van Duijn.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Olivier van Duijn”]”De verwachting is dat de regulering de gehele markt naar een hoger niveau zal tillen.

Het straalt professionaliteit en volwassenheid uit. Met onze registratie onderstrepen we dat handelen in crypto bij ons veilig kan. Dat kan nét dat duwtje zijn dat iemand nodig heeft om ook te gaan handelen. Wij verwachten dat veel consumenten gaan investeren in crypto.””[/penci_blockquote]

LiteBit is ook bezig met registraties in andere Europese landen.

Over LiteBit

LiteBit is het platform waar handelen in crypto veilig, simpel en persoonlijk is. Het streven is het meest klantvriendelijke en betrouwbare platform te zijn in Europa. LiteBit ondersteunt beleggers bij het kopen, verkopen en beheren van crypto, zoals Bitcoin, Ethereum en +50 andere coins.

Het Customer Support team staat dag en nacht voor LiteBit’s vele gebruikers en potentiële nieuwe klanten klaar. LiteBit mag zichzelf al twee jaar op rij beste cryptobroker van Nederland noemen.

Disclaimer: 2525 Ventures B.V., handelend onder de naam LiteBit, heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door 2525 Ventures B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 197.

2525 Ventures B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...