Wat zijn de toekomstplannen van Charlie Lee voor Litecoin (LTC)?

Wat zijn de toekomstplannen van Charlie Lee voor Litecoin (LTC)?

Charlie Lee is de grondlegger van litecoin (LTC). Op het hoogtepunt van de prijs in 2017 verkocht hij zijn hele voorraad aan LTC om 'partijdigheid' te voorkomen. Als je het van een afstandje bekijkt kun je het echter ook anders opvatten: een signaal dat hij niet meer in het project geloofd.

We zijn inmiddels over de helft van 2019 en Lee besluit in een serie aan tweets uit te leggen hoe hij verder wil gaan met de ontwikkeling van het lichtere alternatief op bitcoin. Uit de tweets blijkt vooral dat dat het doel is: bitcoin kopiëren en een paar dingen anders doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Litecoin en progressie

Er zijn slechts een handje vol Litecoin Core ontwikkelaars geweest over de jaren heen. Het merendeel van het werk bestaat voor de ontwikkelaars uit het toevoegen van de ontwikkelingen van bitcoin aan litecoin.

Er is één lead developer nodig, terwijl de rest vooral helpt met het reviewen van de code en bijvoorbeeld het testen.

Adrian Gallagher is het hoofd van de ontwikkelprocessen van LTC op dit moment. Het lijkt erop, wanneer je kijkt naar naar de GitHub van het project kijkt, dat er weinig is gebeurd dit jaar.

De belangrijkste reden daarvoor is simpel: de releases van litecoin lopen een paar maanden achter op bitcoin. De implementatie in litecoin mag dan wel veelal kopieerwerk zijn, het is geen knip-en-plakwerk.

Daarnaast bouwt het team achter litecoin niet op de zogenaamde master branch. Wat zoveel betekent dat niet alles wat er gedaan wordt qua programmeerwerk direct wordt weergegeven op GitHub.

Lee: ''Als we de nieuwe versie releasen, dan voegen we de branch van Adrian toe aan de master branch'.'

Uitstapjes

Gedurende het jaar werd Charlie Lee weggetrokken bij de ontwikkelingen door verplichtingen bij de Litecoin Foundation. de focus lag met name op de adoptie van LTC in plaats van de ontwikkeling van het protocol.

Die focus wil Lee veranderen. Adoptie is natuurlijk enorm belangrijk, maar het aller belangrijkste is en blijft de code. Lee geeft in zijn tweets aan dat hij gaat werken aan litecoin, maar ook aan zijn communicatie met de community achter de cryptomunt.

Eerlijkheid

De 16 tweets van Lee lezen vooral als een verontschuldiging. De uitleg is duidelijk en je kunt zeggen wat je wil: maar deze vorm van eerlijke communicatie is fijn.

Je hoeft het niet eens te zijn met zijn (toekomst)plannen of überhaupt met litecoin als project, maar deze manier van communiceren is wel lekker verfrissend. Het is nu aan Lee (en de rest van LTC) om in de toekomst te laten zien wat het project waard is.

Lees meer over:
Litecoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan