Lokaal feestje in Amerika, 10 winkeliers accepteren bitcoin

Lokaal feestje in Amerika, 10 winkeliers accepteren bitcoin

Vorige week was er in Portland in de Verenigde Staten een klein Bitcoin Lightning-festival. Het betrof een evenement waar je winkeliers, foodtrucks en artiesten met bitcoin kon betalen.

Klein lokaal evenement

Het evenement kreeg de naam "Puddle Town on Lightning Rails" en was volgens initiatiefnemer Clay Graham een succes. In een paar uur werd er een paar honderd dollar aan betalingen gedaan met bitcoin via Lightning. Finfluencer Dennis Porter was ook aanwezig bij de bijeenkomst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lokaal feestje in Amerika, 10 winkeliers accepteren bitcoin

Fiatgeld was geen optie. Naar verluidt waren er 50 mensen die met bitcoin betaalden en waren er in totaal 10 plekken waar je met sats kon afrekenen. Het was een leuk edoch klein opgezet evenement.

Met het Lightning Netwerk kun je nagenoeg gratis en erg snel bitcoinbetalingen doen. De blockchain wordt niet vervuild bij deze off-chain betalingen. Deze heb je enkel nodig om betaalkanalen te openen of te sluiten.

Alles draait op Lightning

De bijeenkomst in Portland gebruikte LNBits als open-source tool voor het doen van (offline) betalingen. Ook was Pubinno aanwezig. Zij hebben een Lightning pour a pint-tool gemaakt.

Lokaal feestje in Amerika, 10 winkeliers accepteren bitcoin

Het idee was ook om te laten zien dat artiesten geld kunnen ontvangen zonder dat iemand hier iets vanaf snoept. Naar verluidt was er een DJ aanwezig die je met een simpele QR-code geld kon sturen.

Na het succes van Portland wil de community in Kansas City naar verluidt hetzelfde gaan doen. Er is al contact opgenomen met Graham om het plan te dupliceren naar een andere stad.

In Nederland zijn er ook meetups waar je met bitcoin kunt betalen. Bij De Bitcoin Meetup in Amsterdam worden honderden bitcoinbetalingen op een avond gedaan, via het Nederlandse bedrijf BitKassa.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties