Macro-econoom: Bitcoin koers gaat naar $100.000

Strategisch investeerder en econoom Lyn Alden is er nog altijd van overtuigd dat bitcoin tijdens deze bull run de $100.000 kan bereiken. Ondanks de groeipijnen die onze favoriete digitale munt de laatste maanden laat zien.

“We zien een hoop gebazel en onzin door de hele industrie,” zei Alden, waarmee ze onder andere verwees naar de laatste rally van meme coins als Doge. Als Heleen van Royen op televisie komt vertellen wat Dogecoin is, dan weet je dat je op je hoede moet zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alden verwacht een correctie

Lyn Alden ziet de hype rondom de vele shitcoins als een waarschuwing dat de bull run richting een lokale top gaat en dat het risico op een stevige correctie toeneemt. In die zin is het logisch voor veel traders om een deel van hun geld van tafel te halen en tijdelijk in andere assets te stoppen.

“Voor de mensen die moeite hebben met crashes en volatiliteit kan het een goed idee zijn om hun portfolio een klein beetje te herverdelen,” aldus Alden.

Over het algemeen blijft Alden bullish over bitcoin en de sterke fundamentals die het netwerk laat zien. “Ik heb groot vertrouwen in bitcoin en dus voelt het ook goed om een relatief grote positie in bitcoin open te houden,” zo laat ze weten tegenover Cointelegraph.

Bitcoin verliest toppositie niet aan altcoins

Als het aan Lyn Alden ligt blijft bitcoin de absolute alleenheerser op de cryptomarkt en daar kunnen wij ons uiteraard in vinden. Ondanks dat veel altcoins het dit jaar beter doen dan bitcoin, moeten ze zich over de lange termijn nog maar bewijzen wat de koers betreft. Bitcoin doet het al twaalf jaar en de meeste altcoins komen pas net kijken.

“Ik zou me meer zorgen maken als ik een protocol zag dat een flinke hap uit de dominantie van bitcoin zou maken in één cycle en een nog grotere hap in een volgende cycle,” aldus Alden.

Persoonlijk vind ik dat je bitcoin en bijvoorbeeld ethereum niet met elkaar kunt vergelijken. Bitcoin is hard geld en ethereum verandert om de zoveel tijd het narratief. Ethereum is een speelbal van speculatie geworden dat als monetair netwerk niet serieus genomen kan worden. Na 6 jaar is het al vrijwel onmogelijk om een node te draaien, laat staan over 10-20 jaar.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin koersprijs

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....