Makkelijke Bitcoin betalingen, zonder zichtbare adressen en invoices

Het gebruik van Bitcoin in combinatie met Lightning is nog niet zo makkelijk. Je kunt transacties doen met adressen (variërend van SegWit tot Taproot), invoices, lnurl, BOLT12 en ga maar door. Synonym wil dit probleem oplossen met een nieuwe standaard: SlashPay.

Bitcoinbetalingen

Het bedrijf van John Carvalho maakte in november 2021 voor het eerst de plannen van Synonym bekend. Het betrof een reeks nieuwe producten die voor bitcoin nog niet bestonden, zoals bijvoorbeeld tokens op Lightning en ook Slashtags.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter deelt het bedrijf het idee achter SlashPay. Momenteel zijn er namelijk veel moeilijkheden omtrent bitcoinbetalingen.

Van allerhande adrestypen (van P2SH beginnend met een 1, tot Taproot-adressen beginnend met bc1p) voor on-chain betalingen, is er voor lightningbetalingen ook geen echte simpele standaard.

Voor Lightning is de discussie over statische invoices (via of wel BOLT12 of wel lnurl) ook nog niet voorbij. Ook begint er tractie te komen omtrent Lightning-Adressen, maar die werken alleen als je een server gebruikt (of een custodial wallet gebruikt). Kort gezegd: er zijn veel aparte opties voor bitcoinbetalingen.

Om al deze complexiteit in één laag te brengen, wil Synonym een nieuwe software-oplossing ontwikkelen genaamd SlashPay.

Nieuwe standaard?

Door middel van off-chain key-pairs en DHT van Hypercore (voor peer-to-peer communicatie), moeten verzender en ontvanger de beste en meest efficiënte manier vinden om naar elkaar te kunnen betalen, zonder dat de gebruiker de complexiteit van BOLT’s, LNURL, adressen en invoices ziet.

Makkelijke Bitcoin betalingen, zonder zichtbare adressen en invoices

Het is een ambitieus plan om een veelomvattend probleem op te lossen. De toekomst zal uitwijzen of dit het probleem daadwerkelijk oplost, of dat Synonym hiermee een ‘extra’ standaard ontwikkeld. Als het netwerkeffect uitblijt, zal dit het probleem niet oplossen maar alleen maar complexer maken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning