Marathon Digital introduceert warmte-recycling voor Fins district

2008 totale weergaven

Marathon Digital Holdings hergebruikt de overtollige warmte die wordt gegenereerd door zijn Bitcoin-mining activiteiten om huizen in Finland van stadsverwarming te voorzien, waarmee een innovatieve benadering van duurzaamheid wordt getoond.

Innovatief gebruik van overtollige warmte

Crypto mining bedrijf Marathon Digital Holdings gebruikt de warmte die wordt opgewekt in een van zijn datacenters in Finland om een stadsverwarmingssysteem van stroom te voorzien. Bij dit proefproject gebruikt het 2MW datacenter van het bedrijf in de regio Satakunta de warmte voor een verwarmingsnetwerk voor 11.000 inwoners van het gebied.

Nieuwe inkomstenstroom

Marathon ziet de verkoop van gerecyclede warmte als een potentiële nieuwe inkomstenstroom en vertegenwoordigt hiermee haar missie om haar expertise op het gebied van digital asset compute in te zetten ter ondersteuning van de energietransformatie. “Dit proefproject in Finland is een belangrijke stap voorwaarts in onze strategie om wereldwijd uit te breiden en duurzaam te innoveren,” zegt Fred Thiel, voorzitter en CEO van Marathon.

Strategische voordelen

Het project integreert duurzame praktijken in het bedrijfsmodel van Marathon. Cryptocurrency mining is een energie-intensief proces, en dit initiatief toont een effectieve methode om de warmte van de bijproducten te gebruiken. Marathon heeft 760MW aan mining-capaciteit, waarvan een deel wordt aangedreven door hernieuwbare energie. Dit project volgt op een succesvolle pilot in Utah waarbij stortplaatsmethaangas werd gebruikt om Bitcoin-mining activiteiten van energie te voorzien.

Uitbreiding en toekomstplannen

Marathon Digital Holdings hergebruikt warmte van zijn Bitcoin-mijnbouwactiviteiten om huizen in Finland van stadsverwarming te voorzien. Het 2MW datacenter in Satakunta verwarmt 11.000 inwoners. Dit innovatieve initiatief toont Marathon’s inzet voor duurzaamheid en nieuwe inkomstenstromen. Het project volgt op een succesvolle pilot in Utah met stortplaatsmethaangas.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....