Mark Cuban’s cryptowallet ziet NFT activiteit na twee jaar pauze

1356 totale weergaven

Na bijna twee jaar inactiviteit is de cryptowallet van miljardair Mark Cuban weer opgedoken. Hij verkoopt NFT’s ter waarde van $38.500 en biedt nog meer waardevolle items te koop aan.

Mark Cuban verkoopt NFT’s

De cryptowallet van miljardair Mark Cuban, bekend onder het Ethereum Name Service (ENS) domein “markcuban.eth,” heeft voor het eerst in bijna twee jaar significante activiteit gezien. In de afgelopen twee dagen verkocht Cuban 14 NFT’s voor een totaalbedrag van ongeveer $38.500.

Hoogwaardige NFT verkopen

De verkoop met de hoogste waarde was een Pudgy Penguin NFT, die 9,06 Wrapped Ether (WETH) opbracht, gelijk aan bijna $30.600. Andere verkochte NFT’s varieerden van $22 tot $1.800.

Daarnaast vermeldde Cuban twee NFT’s met een hoge waarde: Hashtag NFT #MFFL voor 15 Ether (ongeveer $50.000) en een BijbelNFT stuk, Deuteronomium 25:4, voor 5 Ether (ongeveer $16.000).

Als deze aanbiedingen worden verkocht, kan de totale verkoop oplopen tot meer dan $100.000.

Context en recent beveiligingsincident

Deze toename in activiteit valt samen met een beveiligingslek in Cubans Gmail-account. Op 23 juni meldde Cuban dat zijn Gmail was gehackt na een frauduleus telefoontje.

Hij waarschuwde volgers dat alle e-mails van zijn account na 15:30 PM PST niet van hem afkomstig waren. Hoewel de NFT-verkoop van Cuban en de hack op dezelfde dag plaatsvonden, is het onduidelijk of de gebeurtenissen verband met elkaar houden.

Bredere markttrends

Cuban’s herintrede in de handel van NFT’s vindt plaats in een neergang van de NFT markt. De wereldwijde NFT verkoop daalde tot $ 604 miljoen in mei 2023, het laagste niveau sinds oktober 2022.

Desondanks blijft de wallet van Cuban aanzienlijk, met een aanzienlijke verzameling digitale activa. Zijn eerdere betrokkenheid bij de NFT-ruimte was prominent en deze recente activiteit zou kunnen duiden op hernieuwde interesse of een strategische desinvestering.

Achtergrond en toekomstperspectieven

Cuban, bekend van zijn rol in “Shark Tank”, is al sinds 2021 een uitgesproken voorstander van NFT’s en blockchaintechnologie. Zijn investeringen hebben het potentieel van deze digitale activa benadrukt. Waarnemers zijn benieuwd of dit een nieuwe fase markeert in Cubans betrokkenheid bij NFT’s of een voorzichtige stap terug uit een volatiele markt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....