Markt gelooft in overwinning Trump: bullish voor bitcoin

901 totale weergaven
bitcoin bull run

Tom Lee van Fundstrat claimt dat de financiële markten momenteel inzetten op een overwinning van Donald Trump in de verkiezingen van november. In een nieuw interview met CNBC zegt Lee dat de markt gelooft dat de kans van een Trump-overwinning groter is dan wat we momenteel terugzien in de polls.

Grote kans op overwinning Trump?

“Tot op zekere hoogte denk ik dat de markten geloven dat de kans van een overwinning van Trump groter is dan wat de polls laten zien. Maar ik denk dat als de markt daar meer overtuigd van raakt, dat cyclische aandelen, kleine aandelen en bitcoin beter zullen presteren.”, aldus Tom Lee.

Dat de kans op een overwinning van Trump groot is, blijkt dus niet uit de polls. Zo heeft de Democratische kandidaat Kamala Harris volgens Real Clear Politics een voorsprong op Trump in de polls.

Zij baseren zich op een gemiddelde van de data van Rasmussen, Pew Research, Ipsos en anderen.

Grappig feit is dat we tijdens de voorgaande verkiezingen precies hetzelfde zagen. In 2016 had Clinton volgens de polls een voorsprong van 6 punten op Trump, terwijl laatstgenoemde uiteindelijk wist te winnen natuurlijk.

In 2020 zou Joe Biden een voorsprong van 7,4 punten hebben, terwijl hij uiteindelijk maar nipt van Donald Trump wist te winnen. Zodoende is het dus mogelijk dat de polls er ook nu weer naast zitten.

Bitcoin koers van $100.000?

Mocht Donald Trump winnen, dan ziet Tom Lee meteen een scenario voor een bitcoin koers van 100.000 dollar. Eerder gaf hij namelijk aan dat renteverlagingen van de Federal Reserve daar in theorie voor kunnen zorgen.

Van Trump is het duidelijk dat hij een voorstander is van lagere rentes. “Maar als de Federal Reserve begint met het verlagen van de rentes, dan ga je van bitcoin een koersexplosie zien die we ook bij small caps zien. Er zijn veel dingen gecorreleerd met het door de Fed starten van een cyclus van renteverlagingen.

Ik denk dat een bitcoin koers van 100.000 dollar of zelfs hoger mogelijk is. Bitcoin maakt zijn bewegingen in hele korte tijdsperioden”, aldus Tom Lee.

Wat denken jullie? Gaan we dit jaar nog een bitcoin koers van 100.000 dollar zien?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....