Marty Bent noemt Chinees cryptoverbod extreem bullish voor bitcoin

De oprichter van Great American Mining, Marty Bent, is van mening dat het Chinese verbod op mining enorm bullish is voor bitcoin op de lange termijn.

Deze stap van de overheid heeft namelijk als gevolg dat onder andere het grote Bitmain hun operaties van China naar andere landen verplaatst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bent heeft het idee dat het verplaatsen van deze fabrikant naar andere geografische locaties een groot risico wegneemt uit de markt.

De fabricage van miners is volgens hem cruciaal voor de beveiliging van bitcoin en dat die straks niet langer in China plaatsvindt ziet hij dan ook als een zegen.

Bitmain naar Maleisië en Indonesië?

Als we op de kennis van Kevin Zhang moeten varen, het hoofd business development bij Foundy Service, dan zal het leeuwendeel van de operatie van Bitmain richting Maleisië en Indonesië verplaatsen.

Op de korte termijn ziet hij wel een hoop problemen die de logistieke kosten kunnen opdrijven voor Bitmain.

Dat laatste is niet geheel onlogisch, aangezien ze de gehele bedrijfsvoering naar andere landen moeten verplaatsen.

Waarschijnlijk moeten ze veel relaties die door de jaren heen opgebouwd zijn opnieuw opbouwen in nieuwe landen en dat zal in het begin zeker extra geld kosten.

Al gaan er in bepaalde landen ook geluiden op om de partijen uit China een warm welkom te geven om de industrie naar zich toe te lokken.

Zo is de Amerikaanse Senator Pat Toomey van mening dat de Verenigde Staten praktisch het tegengestelde beleid van China voeren.

De Verenigde Staten wordt langzaam al een verzamelplaats voor miners want staten als Florida, Texas en Wyoming zijn de industrie actief aan het ondersteunen.

Iets wat we jaren geleden toch niet hadden durven dromen, één van de machtigste landen ter wereld die, in ieder geval gedeeltelijk, positief tegenover bitcoin staat.

Chinees verbod een goed moment om in te stappen?

In eerste instantie heeft het nieuwe verbod uit China een behoorlijke crash van de bitcoin koers veroorzaakt. Kort na de mededeling van de centrale bank van China vielen we met 8 procent naar beneden.

Volgens Will McEvoy van Fundstrat is er echter weinig reden om ons zorgen te maken.

Als we de geschiedenis erbij pakken, dan blijkt namelijk dat een Chinees verbod op bitcoin over het algemeen werkt als brandstof voor de prijs op de iets langere termijn.

Van de zes voorgaande keren dat China een verbod uitvaardigde stonden we na 1 jaar gemiddeld met 28 procent in de plus en lag de mediaan op een plus van 46 procent. De mediaan is de middelste meting in een steekproef.

Wat dat betreft lijkt de Chinese dip een goed moment om wat extra bitcoin in te slaan. Al bieden resultaten uit het verleden uiteraard geen garanties voor de toekomst.

Zeker niet als het gaat om de volatiele bitcoin koers, die nog altijd door het minste of geringste een duik- of een raketvlucht kan maken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....