Aandeel bitcoinbedrijf Bakkt stijgt 120% na aankondiging samenwerking Mastercard

Update – Het aandeel Bakkt ($BKKT) is maandag met 120% gestegen na de aangekondigde samenwerking met Mastercard en fintechbedrijf Fiserv.

Vrijdag sloot de koers op $9,15, terwijl maandag de sprint van het aandeel eindigde bij $30,60.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een opsteker voor het concern uit Atlanta dat startte als een futuresplatform voor institutionele beleggers, maar zich nu voornamelijk richt op particuliere beleggers in bitcoin en andere crypto’s.

Eerder bericht –

Mastercard kondigt nieuwe diensten rondom bitcoin aan. De betaalgigant gaat in samenwerken met bitcoinbeurs Bakkt banken en fintechbedrijven van de juiste tools voorzien.

Het doel lijkt helder: partners van Mastercard moeten sneller en makkelijker bitcoindiensten kunnen starten.

In de praktijk betekent deze stap dat klanten de mogelijkheid hebben om snel verschillende diensten aan te bieden bij hun klanten.

Aandeel bitcoinbedrijf Bakkt stijgt 120% na aankondiging samenwerking Mastercard
bron: Yahoo Finance

Bitcoindiensten

In samenwerking met Bakkt moeten banken, winkels en andere bedrijven diensten kunnen uitbouwen. Denk bijvoorbeeld aan het direct kopen en verkopen van bitcoin, maar ook betaalkaarten worden ondersteund.

Bakkt neemt het management van de bitcoin voor hun rekening. Het lijkt er niet op dat je de bitcoin zelf op kunt nemen, alles blijft in de handen van Bakkt in dit geval.

Mastercard is een van de grootste creditcardmaatschappijen in de wereld en wil in deze nieuwe markt ook een belangrijke positie innemen. In een persbericht geeft Sherri Haymond van Mastercard tekst en uitleg.“Mastercard streeft ernaar een breed scala aan betalingsoplossingen aan te bieden die elke dag meer keuze, waarde en impact bieden.”

Uiteraard komen de termen als innovatie en consumentenervaringen ook voorbij in de communicatie rondom dit nieuws. Bitcoin kun je prima zelf opslaan, ontvangen en versturen. Toch wil Mastercard een poging wagen om ook in deze nieuwe wereld een rol te blijven spelen op het gebied van transacties.

Het is wachten op de eerste (grote) partners die ook daadwerkelijk gebruikmaken van deze diensten, zo ver lijkt het voorlopig nog niet.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...