Mastercard wil banken helpen met bitcoin

Mastercard start met een nieuw product voor banken. Het gaat om een brug tussen handelsplatform Paxos en banken.

In de praktijk pakt Mastercard de rol op waar banken die nadenken over BTC juist bang voor zijn: compliance en veiligheid. Mastercard is natuurlijk een bekende naam in het huidige financiële stelsel. De betaalverwerker hoopt ook een graantje mee te pikken van de opkomst van bitcoin en alles daar omheen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens CNBC wil Mastercard hun rol als vertrouwde partij gebruiken. Banken zouden bij het bedrijf aan kunnen kloppen voor bitcoindiensten. Denk bijvoorbeeld aan handelen in de bankapplicatie voor klanten.

Jorn Lambert, chief digital officer bij Mastercard, geeft uitleg tegenover CNBC: “Er zijn veel klanten die hier veel interesse in hebben. Ze zijn geïntegreerd door crypto. Maar ze hebben er meer vertrouwen in als de diensten worden geleverd door bekende financiële instellingen.”

Het gaat dus om een opvallende dienst. Mastercard is verantwoordelijk voor de regels rondom compliance, het bevestigen van transacties. En natuurlijk het anti-witwasbeleid. Daar hoort bij dat de geldstromen van en naar Paxos en banken goed in de gaten wordt gehouden.

Lambert heeft ondanks de matige koersen nog wel vertrouwen in ‘crypto’. Hij noemt het kortzichtig om alles nu af te schrijven. Lambert verwacht overigens dat bedrijven in de industrie te maken krijgen met meer druk.

Mastercard kwam recentelijk al met nieuwe software met een simpel doel: het traceren van cryptobetalingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMastercard

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...