Max Keiser: ‘Bitcoin slokt alle valuta op, ook goud komt aan de beurt’

De vraag naar energie om bitcoin te minen groeit gestaag. De hashrate groeit gestaag en dat betekent dat er steeds meer computerkracht bezig is met het minen van bitcoin (BTC).

Presentator en fervent bitcoiner Max Keiser zit niet net als probleem. Volgens hem is de groei van het bitcoin netwerk van levensbelang voor de mensheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stijgende vraag naar energie is goed

Max Keiser deelde een opvallende stelling op Twitter: ‘Bitcoin is bezig met een 51%-aanval op de energie in de wereld.” CryptoPotato stelde de Amerikaan een aantal vragen over de toekomst van BTC.

De computerkracht (en waarschijnlijk ook energie) dat elke seconde van de dag opzoek gaat naar nieuwe bitcoin bereikte recentelijk weer een record: ”Bitcoins onverzadigbare vraag naar energie gaat elektriciteit van andere delen van de economie pakken.”

Een voorbeeld daarvan is momenteel gaande in Iran: 3 Iraanse energiecentrales gaan overschot verkopen aan Bitcoin miners.

Keiser ziet dat als een goed iets voor onze samenleving: ”Dit zal de beschaving zoals we die nu kennen veranderen. Bitcoin neemt in dan de wereld over.” Hij vergelijkt bitcoin graag met een levend organisme dat constant opzoek is naar meer energie.

Keiser voorziet een grote financiële crisis en vindt het energieverbruik van bitcoin dan ook geen probleem. Hij ziet bitcoin als een uitweg uit een ”verschrikkelijke situatie van autoritaire centrale banken.”

Dominantie

Volgens Keiser is er maar één plek voor bitcoin: en dat is nummer één. De podcaster en prestentator stelt dat bitcoin uiteindelijke alle andere partijen, protocollen en valuta’s gaat wegvagen.

Energie is in dit toekomstscenario beter te gebruiken bij bitcoin dan bij allerlei andere projecten: ”We moeten genieten van wat we krijgen dat dit gebeurd.”

Hij vindt de prijs van bitcoin minder belangrijk dan de hash power. Hij is er van overtuigd dat de prijs vanzelf volgt als bitcoin de strijd om meer energie wint.

Vernietigen

Keiser: ”De hashrate vertelt je hoe dicht we bij de vernietiging van fiat geld en centrale banken zijn.” De eerste die zullen vallen zijn volgens Keiser projecten als Bitcoin Cash en Bitcoin SV, die ook een proof-of-work protocol gebruiken.

Het netwerk van bitcoin is simpelweg een betere plek om je energie in te stoppen, zegt Keiser. Volgens hem is de toekomst wel duidelijk: ”Nadat bitcoin klaar is met alts is het meest kwetsbare doel de papieren valuta.”

Dat laatste ziet Keiser al gebeuren in bepaalde landen: ”In Argentinië, Iran, Venezuela en Zimbabwe hebben we dit al gezien. Nu gaan we dat ook zien dat de yen, dollar, euro, renminbi en pond afsterven doordat de energie die nodig is om ze in leven te houden wordt gekaapt door het bitcoin protocol.”

Een laatste opmerkelijke voorspelling van de spraakmakende presentator: goud zal naast bitcoin blijven bestaan, totdat ook goud uiteindelijk het onderspit moet delven.

Als bovenstaande scenario zich voltrekt dan heeft bitcoin waarschijnlijk een marktkapitalisatie zoals de edelmetalenmarkt. Keiser weet het zeker: ”beschaving zoals we die nu kennen gaat veranderen.”

Lees meer over:
Bitcoin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin kopen beste manieren om geld te verdienen met crypto Nieuws
Stijging in Open Interest en Handelsvolumes van Bitcoin en Ethereum Futures Markeert Nieuwe Dynamiek in de Markt

De cryptomarkt maakt een significante groei door, met name in de futuresmarkt voor Bitcoin (BTC)...

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Lees meer