Max Keiser: ‘Bitcoin slokt alle valuta op, ook goud komt aan de beurt’

De vraag naar energie om bitcoin te minen groeit gestaag. De hashrate groeit gestaag en dat betekent dat er steeds meer computerkracht bezig is met het minen van bitcoin (BTC).

Presentator en fervent bitcoiner Max Keiser zit niet net als probleem. Volgens hem is de groei van het bitcoin netwerk van levensbelang voor de mensheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stijgende vraag naar energie is goed

Max Keiser deelde een opvallende stelling op Twitter: ‘Bitcoin is bezig met een 51%-aanval op de energie in de wereld.” CryptoPotato stelde de Amerikaan een aantal vragen over de toekomst van BTC.

De computerkracht (en waarschijnlijk ook energie) dat elke seconde van de dag opzoek gaat naar nieuwe bitcoin bereikte recentelijk weer een record: ”Bitcoins onverzadigbare vraag naar energie gaat elektriciteit van andere delen van de economie pakken.”

Een voorbeeld daarvan is momenteel gaande in Iran: 3 Iraanse energiecentrales gaan overschot verkopen aan Bitcoin miners.

Keiser ziet dat als een goed iets voor onze samenleving: ”Dit zal de beschaving zoals we die nu kennen veranderen. Bitcoin neemt in dan de wereld over.” Hij vergelijkt bitcoin graag met een levend organisme dat constant opzoek is naar meer energie.

Keiser voorziet een grote financiële crisis en vindt het energieverbruik van bitcoin dan ook geen probleem. Hij ziet bitcoin als een uitweg uit een ”verschrikkelijke situatie van autoritaire centrale banken.”

Dominantie

Volgens Keiser is er maar één plek voor bitcoin: en dat is nummer één. De podcaster en prestentator stelt dat bitcoin uiteindelijke alle andere partijen, protocollen en valuta’s gaat wegvagen.

Energie is in dit toekomstscenario beter te gebruiken bij bitcoin dan bij allerlei andere projecten: ”We moeten genieten van wat we krijgen dat dit gebeurd.”

Hij vindt de prijs van bitcoin minder belangrijk dan de hash power. Hij is er van overtuigd dat de prijs vanzelf volgt als bitcoin de strijd om meer energie wint.

Vernietigen

Keiser: ”De hashrate vertelt je hoe dicht we bij de vernietiging van fiat geld en centrale banken zijn.” De eerste die zullen vallen zijn volgens Keiser projecten als Bitcoin Cash en Bitcoin SV, die ook een proof-of-work protocol gebruiken.

Het netwerk van bitcoin is simpelweg een betere plek om je energie in te stoppen, zegt Keiser. Volgens hem is de toekomst wel duidelijk: ”Nadat bitcoin klaar is met alts is het meest kwetsbare doel de papieren valuta.”

Dat laatste ziet Keiser al gebeuren in bepaalde landen: ”In Argentinië, Iran, Venezuela en Zimbabwe hebben we dit al gezien. Nu gaan we dat ook zien dat de yen, dollar, euro, renminbi en pond afsterven doordat de energie die nodig is om ze in leven te houden wordt gekaapt door het bitcoin protocol.”

Een laatste opmerkelijke voorspelling van de spraakmakende presentator: goud zal naast bitcoin blijven bestaan, totdat ook goud uiteindelijk het onderspit moet delven.

Als bovenstaande scenario zich voltrekt dan heeft bitcoin waarschijnlijk een marktkapitalisatie zoals de edelmetalenmarkt. Keiser weet het zeker: ”beschaving zoals we die nu kennen gaat veranderen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...