McDonalds, Starbucks en andere grote ketens accepteren Bitcoin in El Salvador

McDonalds, Starbucks en andere grote ketens accepteren Bitcoin in El Salvador

Het stof is neergedaald. Het is één dag nadat Bitcoin in El Salvador een wettig betaalmiddel is. Wat zijn de voorzichtige conclusies die we kunnen trekken? Ten eerste dat Chivo nog wat kinderziektes had, maar ook dat grote ketens de afgelopen maanden hard gewerkt.

Bitcoin adoptie bij grote ketens

Zo hebben McDonalds, Starbucks, Wendy's en Pizza Hut allemaal Bitcoin én Lightning geïntegreerd. Ook was alles al operationeel. Eerstgenoemde werkte samen met betaalprovider OpenNode en IBEX Mercado was de partner van onder andere Pizza Hut.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee lieten deze grote ketens allemaal de Chivo-wallet voor wat het is, en hebben ze allemaal Bitcoin op hun eigen manier geïmplementeerd in hun bestaande infrastructuur. McDonalds deed dit zelfs met fysieke bonnetjes (waarop een QR code staat) én de zelf-bestel-terminals.

Vandaag werd bekend dat ook warenhuis Siman de integratie heeft voltooid, zo meldt BitcoinMagazine.com. Het is het grootste 'department store' van het land en in 1922 opgericht. Ze zijn gevestigd in El Salvador, Guatemala, Costa Rica en Nicaragua.

Chivo wallet

Zogezegd kozen al deze ketens niet voor de overheidswallet genaamd Chivo, waar ook een speciale business-versie van is ontwikkeld. Deze app is gisteren gelanceerd en had last van kuren.

De applicatie had middernacht beschikbaar moeten zijn in de AppStores van Apple, Google en Huawei. In de vroege ochtenduren was de app achter nog niet beschikbaar. Vanaf 11:00 kwam de app in de AppStore van Apple en rond drie uur opende ook Huawei de deur tot de app.

Nadat de download eindelijk gelukt was, ontstonden er ook problemen met de servercapaciteit. Iedere burger moest informatie achterlaten om de app te kunnen gebruiken en de $30 airdrop te ontvangen. Ook de Chivo-ATM's hadden het zwaar.

Daarnaast waren deze fysieke pinautomaten alleen te gebruiken voor Chivo-gebruikers en waren er nog problemen met de compabiliteit met andere Lightning wallets.

Men lijkt wel geïnteresseerd te zijn in de wallet. Sergej Kotliar, CEO van Bitrefill, vertelt aan The Block dat het bedrijf meer dan 20.000 lopende transacties vanuit Chivo-wallets zag. Ze konden echter niet worden voltooid doordat er restricties zaten op het budget, het gratis geld van de overheid.

Naar verluidt moet je het een aantal keer binnen de app heen en weer sturen (3 tot 5 keer) om het eruit te krijgen, zo stelt Matt Ahlborg van hetzelfde bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties