Medeoprichter van Apple Zegt dat Investeren in Bitcoin Veiliger is dan NFT

2752 totale weergaven

Technologie-icoon en mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, heeft betoogd dat bitcoin een veiliger activaklasse is in vergelijking met andere digitale activa, zoals niet-vervangbare tokens (NFT’s). Wozniak deelde dit standpunt in een podcast, onlangs belicht door het X-account Documenting Bitcoin.

Tijdens de discussie vroeg de presentator naar zijn mening over de toekomstige dominantie van cryptocurrency’s ten opzichte van fiatvaluta’s. Als reactie hierop benadrukte Wozniak de blijvende aard van traditionele financiële systemen die geworteld zijn in de menselijke geschiedenis, waarbij hij opmerkte dat het onwaarschijnlijk is dat crypto volledig fiat zal vervangen.

Op basis hiervan uitte Wozniak bezorgdheid over de trend van wijdverbreide exploitatie binnen de cryptoruimte. Hij wees op de proliferatie van oplichting en frauduleuze schema’s op de cryptocurrency- en NFT-markten gericht op nietsvermoedende investeerders.

Hij noemde talloze gevallen van individuen die bedrogen werden door opportunistische oprichters, die vaak beroemdheden gebruiken om mensen te lokken. Een genoemd geval betrof Kim Kardashian, een prominente beroemdheid die EMAX-tokens promootte, tegen wie de VS aanklachten hebben ingediend.

De medeoprichter van Apple reserveerde echter lof voor bitcoin. Hij verklaarde dat bitcoin veilig is in vergelijking met de bredere markt, waar oplichting welig tiert. Hij prees het als de “grote olifant op het plein” en een baken van stabiliteit.

Wozniak schrijft de veerkracht van bitcoin toe aan zijn gevestigde aanwezigheid en conservatieve aantrekkingskracht, en vergeleek het met een hoeksteen van investeringsprudentie.

Intussen uitte hij reserves over speculatieve investeringen in het algemeen. Toch gaf Wozniak toe dat hij in de beginfase met bitcoin heeft geëxperimenteerd. Hij merkte op dat hij voornamelijk werd gedreven door nieuwsgierigheid om de werking van digitale transacties te verkennen.

Hij vermeed bitcoin puur te gebruiken als middel om winst te genereren. Desalniettemin toonde Wozniak vertrouwen in BTC dat het zou stijgen naar $100.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsnft

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...