‘Bitcoin in 2021 als belegging negeren is reden voor ontslag’

846 totale weergaven

‘Door Bitcoin als belegging te negeren in 2021 loop je het risico je baan te verliezen’. Klinkklare taal van Meltem Demirors, expert bij investeringsfonds CoinShares, die ze deed in een interview met nieuwszender CNBC.

Meltem Demirors

Demirors, geboren in Nederland maar opgegroeid in de VS, is een bekende expert van cryptovaluta die haar mening niet onder banken of stoelen steekt. Gepokt en gemazeld in de energiesector en doorgegroeid in de digitale assets. Zo was ze vicepresident bij Digital Currency Group, de eigenaar van het bekende Grayscale fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds mei 2018 is ze Chief Strategy Officer bij Coinshares, een fonds die vermogende individuen en family offices bedient met cryptocurrency’s. Het is overigens géén bitcoin only fonds.

Bitcoin koers

In het interview licht ze toe waarom de prijs van de cryptomunt zo gestegen is dit jaar. Met een beginkoers van $7.200 op 1 januari en bijna $24.000 momenteel, is het rendement van bitcoin ruim 200%. Volgens Demirors is dat géén verrassing. Bitcoin is namelijk gemaakt voor een crisis als dit.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De geldpersen van de overheden draaien op volle toeren vanwege COVID-19 en de coronacrisis. Het gevolg is inflatie van assets. Aandelen zijn gigantisch gestegen. Tesla alleen al 600% en de aandelenindex S&P 500 noteert record na record. Mensen verzamelen kunst. Huizenprijzen blijven door stijgen.'[/penci_blockquote]

Ze wijst nog op de circa 5.000 miljard dollar die is gecreerd uit leningen, maar die nog aan de zijlijn staan.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Bitcoin is één van de assets waar dat geld naartoe vloeit. Investeerders zijn op zoek naar alternatieven, want obligaties brengen niets meer op. De komende jaren verwacht ik minder groei van aandelen of grondstoffen zoals goud dus bitcoin is een winnaar’.[/penci_blockquote]

Spoiler: Demirors heeft er zelf óók belang bij dat de prijs van BTC stijgt, want met Coinshares heeft ze ook exposure in deze cryptomunt en investeert actief in bitcoin bedrijven.

Regulering

Deze week maakte de Amerikaanse toezichthouder FinCen bekend nieuwe regels te willen voor het zelf opslaan van bitcoin en andere digitale assets.

Ook in Europa en in Nederland is sinds 2020 anti-witwasregelgeving van kracht. Iedereen moet zich identificeren bij een beurs of broker. Ook moeten klanten hun bitcoin adressen aangeven bij de verkopende partij. Volgens Demirors is dat geen reden tot paniek of FUD.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’In 2020 is het narratief van bitcoin veranderd. Het stond bekend als dé volatiele asset, maar ook de dollar of aandelen schommelen sterk in waarde. Het imago van bitcoin is verbeterd ook om dat we op de aandelenmarkten nog veel grotere pieken zien’.[/penci_blockquote]

Aandelen als Tesla en Zoom zijn inderdaad nog meer gestegen dan de cryptomunt in 2020.Dat de adoptie onder financiële instellingen groeit en dat de kennis over bitcoin toeneemt, is een belangrijke pre.

Ze spreekt van een ‘geweldige verschuiving in sentiment’. Ze ziet het zelfs als een carrière risico om géén exposure te hebben in bitcoin. Dat was voorheen wel anders.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De wereld ziet er toch wel heel anders uit dan negen maanden geleden.'[/penci_blockquote]

‘Helft S&P 500 in bitcoin in 2021’

Demirors staat niet alleen in haar verwachtingen. Ook Pierre Rochard, strateeg bij Kraken, legt in een recente podcast uit welke trends hij voorziet voor 2021. Een van zijn uitspraken: de helft van de aandelenindex S&P 500 heeft Bitcoin op zijn balans.

Hét voorbeeld van 2020 is natuurlijk MicroStrategy dat ruim 1,1 miljard dollar in bitcoin heeft geparkeerd.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...