Meme crypto breekt door $50 mld – welke crypto meme coins gaan stijgen komende week?

1621 totale weergaven

Na een langere periode van dalingen lijkt het erop dat de meme crypto markt weer aan het stabiliseren is. De mijlpaal op $50 miljard is zelfs weer behaald en populaire meme coins als Pepe, Doge en Shiba Inu lijken weer een bullish trend te krijgen.

Meme crypto markt weer aan het stijgen

Meme coins zijn al een langere tijd een van de meest populaire trends in de crypto wereld. Met coins als Dogecoin, Shiba Inu en Pepe in de top lijsten met de grootste cryptomunten, is het aantal van meme coins in de totale crypto markt dan ook zeer groot.

In tegenstelling tot stablecoins als USDT zijn meme coins echter heel erg volatiel. Dit heeft te maken met dat meme coins sterk afhankelijk zijn van populariteit. Denk bijvoorbeeld aan de Shiba Inu en Dogecoin koers, die enorm stegen nadat Elon Musk een tweet plaatste over het overlijden van Kabosu, de hond die ter inspiratie voor beide memes gebruikt is.

En doordat grote meme coins als Shiba Inu en Dogecoin een bullish sentiment kregen door deze tweet, steeg ook de koers van andere populaire meme coins. Kijk bijvoorbeeld naar de enorme stijging die Pepe kreeg op 24 mei, de dag dat Elon Musk de bovenstaande meme plaatste.

Pepe koers na tweet
Pepe koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

Een paar dagen geleden behaalde de meme crypto markt een totale market cap van meer dan $50 miljard. Dit heeft te maken met een bullish trend bij de grote meme coins die hierboven al benoemd zijn. De kleinere meme coins volgen deze munten echter in de voetsporen, waardoor de gehele markt blijft stijgen. Maar door de volatiliteit van meme coins is het niet zeker of de koers ook daadwerkelijk zo hoog blijft. Daarom is het aantrekkelijk om te kijken naar alternatieve voor deze meme coins. Benieuwd naar deze projecten? Lees dan snel verder.

Deze alternatieve meme coins gaan de komende periode flink stijgen

Hoewel we verwachten dat de gehele meme coin markt de komende periode zal blijven stijgen, zijn er een aantal meme coins die uitblinken. Dit zijn meme coins die op dit moment nog in de presale fase zitten, waardoor je ze voor een zeer lage prijs kunt kopen. Zodra ze vervolgens op een exchange geplaatst worden, zullen de prijzen door de enorme populariteit van meme coins in het algemeen waarschijnlijk flink stijgen. Dit zijn onze drie favorieten.

1. Pepe Unchained ($PEPU) – Brengt de Pepe meme naar nieuwe hoogtes

Het nieuwe crypto project Pepe Unchained brengt de iconische Pepe meme naar nieuwe hoogtes. Dit doet het door de toevoeging van een Layer-2 blockchain. Deze L2 blockchain is gebouwd bovenop het Ethereum netwerk en maakt snellere en goedkopere transacties mogelijk. Transacties op de Pepe Unchained blockchain kunnen tot wel 100 keer sneller verwerkt worden.

Deze blockchain zorgt er ook voor dat er hogere staking beloningen mogelijk zijn. Als we naar de tokenomics van Pepe Unchained kijken, dan zien we daarnaast dat 30% van de totale 8 miljard tokens gereserveerd zijn voor staking beloningen. 20% van de tokens is beschikbaar tijdens de presale. Investeer je al vroeg, dan kun je direct beginnen met het genereren van een passief inkomen met staking.

welke meme coin gaat stijgen pepe unchained

Op het moment van schrijven kun je de $PEPU tokens nog voor $0,0085618 kopen, maar zoals je aan de timer kunt zien, gaat de prijs bijna stijgen. De presale bestaat namelijk uit verschillende fases, waarin de prijs telkens iets toeneemt. Je kunt de token eenvoudig met ETH, BNB, een creditcard of USDT kopen en maakt kans op flinke winst zodra het project op een exchange gelanceerd wordt. Wacht dus niet te lang en investeer nu in deze veelbelovende cryptomunt.

2. The Meme Games ($MGMES) – Zet in op je favoriete meme en win mooie prijzen

Sportliefhebbers opgelet. De Meme Olympics komen eraan. Met The Meme Games zet je in op je favoriete meme personage en verdien je mooie prijzen. 16 juli is de presale van dit project van start gegaan, en binnen een paar dagen heeft het al meer dan $200.000 opgehaald. Net als bij Pepe Unchained bestaat de presale van The Meme Games uit verschillende fases, met telkens een kleine prijsverhoging.

De tokens zijn op het moment van schrijven beschikbaar voor $0,00905. Koop je de tokens nu, dan kun je ze meteen inzetten op je favoriete meme atleet. Wint jouw gekozen atleet de gouden medaille, dan ontvang je direct 25% bovenop het aantal tokens dat je hebt gekocht. Hier hoef je verder niets voor te doen.

The Meme Games Play-to-Earn game

Naast deze aantrekkelijke bonus kun je je tokens ook direct staken na de aanschaf. 35% van de voorraad is gereserveerd voor verkoop in de presale, nog eens 10% voor staking beloningen. Het platform maakt gebruik van een Ethereum smart contract, waardoor staking zowel veilig als transparant is. Twijfel je toch nog, dan kun je de audit van SolidProof wellicht lezen.

3. Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) – Veelbelovende meme coin met ‘Wilde Westen’ thema

Shiba Shootout is een nieuwe meme coin gebaseerd op een van de grootste crypto projecten ter wereld: Shiba Inu. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) een ‘Wilde Westen’ thema, dat een levendige en boeiende community biedt voor mensen die zich aangetrokken voelen tot dit thema.

In deze virtuele wereld bestaan verschillende personages, met als hoofdpersonage Marshal Shiba. Hij leidt de Shiba Sharpshooters, die hem helpen de orde te handhaven in Shiba Gulch, de digitale stad waarin ze wonen. In Shiba Gulch komen investeerders en community-leden samen om memes te delen, deel te nemen aan uitdagingen of gewoon om zich te vermaken.

shiba shootout

Shiba Shootout biedt daarnaast ook verschillende voordelen voor investeerders. Het project heeft een staking systeem, ‘Cactus Staking’, waarin gebruikers worden beloond met extra tokens als ze hun investering staken. 35% van de totale voorraad tokens is gereserveerd voor de presale, waar de tokens momenteel voor $0,0196 worden verkocht. Nog eens 20% van de tokens zijn gereserveerd voor staking beloningen, wat de focus op de community benadrukt. Het project biedt ook daarnaast ook nog unieke features zoals ‘Posse Rewards’ en ‘Campfire Stories’.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...