Meme crypto’s om in de gaten te houden: BONK, BOME & DOGE klaar voor nieuwe bull run

8648 totale weergaven
De rol van meme coins in investeringsstrategieën

Terwijl onder invloed van ETF’s en bull cycles ‘serieuze’ tokens zoals Bitcoin, Ethereum en Solana in de lift zaten, bleven de meme coins toch wat achter. Volgens een invloedrijke analist op X zal dat echter snel veranderen. Ondertussen weten enkele grotere meme coins flink te stijgen. Wat is er aan de hand, en wat is de crypto om in de gaten te houden?

Gaat meme crypto andere tokens outperformen?

Al jaren is Murad Mahmudov (op X ook wel bekend als MustStopMurad) druk met het duiden van verschillende marktbewegingen. In een recente serie tweets geeft hij aan dat wat hem betreft meme crypto dé investering is om nu te doen. Deze crypto met potentie zou, volgens Mahmudov, alle andere investeringen gaan outperformen.

De tactieken van Mahmudov staan bekend als enigszins onconventioneel, mede omdat hij ervan houdt om uit te gaan van zijn gevoel. Andere traders zouden juist adviseren om uit te gaan van statistieken en prognoses. Desondanks heeft Mahmudov in het verleden de nodige mooie klappers gemaakt. Het advies van MustStopMurad luidt op het moment dat je vooral in moet stappen bij meme coins die tussen de $5 miljoen en de $200 miljoen zitten.

De prestaties van meme coins

Deze week wisten de nodige meme coins betere prestaties neer te zetten dan de markt in het algemeen. Enkele relatief kleine tokens stegen flink. Zo kon PopCat een stijging van liefst 111% in de afgelopen zeven dagen noteren, en mochten ook Jesus Coin en michi een groei van meer dan 100% noteren.

De grotere meme coins vielen enigszins tegen, met dogwifhat (+16%) als positieve uitzondering. Daarnaast lieten Bonk (+5%), Brett (+3%) en Book of Meme (+7%) ook een kleine stijging zien. Mog Coin maakte van de tien grootste meme coins echter de grootste stijging door met een stijging van ruim 52%.

Van de tien grootste meme coins noteerden Dogecoin, Shiba Inu, Pepe en Floki een verlies.

coinmarketcap meme coins
Mog Coin en dogwifhat kennen een goede week. Bron: CoinMarketCap

De prestaties van deze meme coins zijn extra opvallend wanneer je deze naast de ontwikkeling van de Bitcoin koers legt. De grootste crypto ter wereld daalde de afgelopen week met liefst 4,56% in waarde. Ook Ethereum (-3,32%) en BNB (-2,52%) daalden in waarde.

In welke crypto meme moet ik investeren?

Wat is met het oog op de huidige ontwikkelingen nu de crypto om in de gaten te houden? Volgen we het advies van Mahmudov op, dan doen we er goed aan niet in te stappen bij de grote cryptomunten die nu in de lift zitten. Deze hebben zonder uitzondering allen een market cap die zeker tweemaal zo hoog is dan de maximale $200 miljoen waar Mahmudov van uit gaat.

Kijken we naar de kleinere cryptomunten met potentie dan is het niet meer dan logisch te stellen dat je waarschijnlijk het beste in een presale kunt investeren. Deze tokens moeten hun exchange listing nog doormaken, en hebben zodoende nog geen volatiele koersgeschiedenis achter de rug. Bovendien wordt hun launch vaak vergezeld van een enorme hype.

Daarnaast kennen veel crypto presales oplopende prijsschema’s, waardoor het verstandiger is om vroeg in te kopen. Als staker heb je bovendien het voordeel van een kleine staking pool, en dus een enorm rendement.

Twee tokens die aan al deze voorwaarden en eisen voldoen, zijn Pepe Unchained en PlayDoge. Wat maakt deze tokens zo bijzonder?

Pepe Unchained verbreekt de ketenen

Pepe is een razend populaire meme coin, die het nu weer een heel stuk beter doet dan eerder dit jaar. Toch is de potentie van Pepe gelimiteerd, omdat de token te kampen heeft met een hoge market cap en niet de vrijheid heeft van een eigen Layer-2 blockchain.

Pepe Unchained ($PEPU) is een geheel nieuwe token, geïnspireerd op de oorspronkelijke Pepe. PEPU beschikt over haar eigen Layer-2 chain, waardoor het snellere transacties tegen lagere kosten kan bieden. Daarnaast kent de token een kleine market cap, waardoor grote stijgingen nog mogelijk zijn.

De potentie van deze token is zeer hoog, aangezien de doelgroep groot is: PEPE is momenteel populair onder meme crypto ‘degens’ en de alt-right beweging. Mogelijk kunnen dankzij deze nieuwe razendsnelle multi-chain token ook grotere bedrijven instappen bij deze Pepe-variant.

In korte tijd kon al meer dan $1,7 miljoen worden opgehaald voor dit crypto meme project. De hoge staking opbrengsten (momenteel meer dan 1000%) overtuigen steeds meer traders ervan om nu al in te stappen. In elke volgende fase van het project wordt de prijs verhoogd, dus wie slim is, koopt nu.

Playdoge gaat speels naar de top

Een andere crypto met potentie is Playdoge. Investeerders hebben grote verwachtingen van deze meme coin. Dit nieuwe platform combineert de populaire Shiba Inu crypto meme met nostalgische 8Bit gaming invloeden. Centraal staat een P2E game, waarmee je als investeerder flink wat extra tokens kunt verdienen.

Playdoge zal werken als een soort Tamagotchi, maar dan via de app: je krijgt een hondje toegewezen die je moet verzorgen, aandacht moet geven en waar je mee moet spelen. Waarschijnlijk zullen er bij deze hoofdgame diverse mini-games komen: op de website zien we in ieder geval een Mario-achtig landschap en een tyrannosaurus verschijnen.

Een flinke scheut nostalgie dus, in samenhang met de mogelijkheid om extra tokens te verdienen met gaming: precies een cryptoproject van de huidige tijd.

Investeerders en analisten hebben volop vertrouwen in deze token. Binnen een mum van tijd werd de $5 miljoen mijlpaal gehaald. De presale van de token kent regelmatige prijsverhogingen, waardoor het zeker verstandig lijkt om zo snel mogelijk te kopen. Mis deze kans dus niet.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
crypto memeDogecoin

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd