Memecoins wijzen richting einde van de crypto-bullrun

36757 totale weergaven
Memecoin miljonair: Zo lanceer je je eigen memecoin

Als we DeFi-analist Stacy Muur mogen geloven, dan wijzen memecoins op dit moment naar het einde van de crypto-bullrun. Op basis van onderzoek van Messari komt Stacy Muur tot de conclusie dat het seizoen van koersstijgingen weleens voorbij kan zijn voor de cryptomarkt.

Dramatische bullrun voor altcoins

Wat opvalt aan de huidige bullrun is dat met name altcoins slecht presteerden ten opzichte van bitcoin. Dat lijkt het gevolg van een gebrek aan narratief voor de kleine broertjes en zusjes van bitcoin.

In 2021 hadden we nog de DeFi-hype en natuurlijk de gekte rondom NFTs. Daar hoor je nu vrijwel niemand meer over. Het lijkt erop dat de verhalen op zijn en dat bitcoin-maximalisten wellicht hun gelijk krijgen.

Bitcoin is de enige digitale munt die tot nu toe zijn waarde heeft weten te bewijzen. De creatie van Satoshi Nakamoto fungeert al jaren als een waardevolle store of value, een spaarmiddel voor mensen die zich willen verschuilen achter schaarste.

Ethereum en andere altcoins zijn nog altijd op zoek naar een serieuze toepassing en het is nog maar de vraag of ze die ooit gaan vinden. Dat deze cyclus grotendeels in het teken stond van memecoins is wat dat betreft ook een zwaktebod voor de industrie.

Is de bullrun voorbij?

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat de bullrun alweer voorbij is. Octavian Five reageert op Stacy Muur door te stellen dat deze cyclus anders is dan alle anderen.

“Het framework voor deze these is verkeerd. Memes waren deze cyclus de eerste munten die begonnen te stijgen, in tegenstelling tot het verleden. We bewegen nu naar een fase van grotere liquiditeit in de cyclus, met de renteverlagingen die in het verschiet liggen. We zitten nog lang niet in de buurt van de piek”, aldus Octavian.

Dat klinkt op papier natuurlijk leuk en overtuigend, maar wie garandeert jou dat memecoins en altcoins straks opnieuw gaan stijgen. Uiteindelijk heeft geen enkele munt de grote beloftes (van inmiddels jaren geleden) waar kunnen maken.

Alleen bitcoin bewijst zich tot nu toe als een financiële asset van wereldformaat.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....