Mensen halen in week tijd $2,2 miljard aan bitcoin weg bij beurzen

Het FTX-schandaal heeft ook positieve kanten. Natuurlijk is de reputatie van de industrie zwaar beschadigd, maar alle ellende zorgt er ook voor dat een grote groep mensen nu begrijpt waar bitcoin echt om draait. Satoshi Nakamoto heeft bitcoin bedacht als een vorm van geld die je volledig in eigen beheer kunt bewaren.

2,2 miljard dollar aan bitcoin

Het omvallen van FTX heeft er tot nu toe voor gezorgd dat mensen in een kleine week tijd voor ruim 2,2 miljard dollar aan bitcoin weghaalden bij de grote beurzen. Al die bitcoin zitten nu in de persoonlijke wallets van mensen en staan op die manier op een plek waar niemand ze van hun af kan pakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit kan het begin zijn van de ware revolutie die Satoshi Nakamoto in 2009 ontketende met het lanceren van Bitcoin. Iedereen die als slachtoffer betrokken was bij het FTX-drama, maar ook mensen daarbuiten zien nu in waar de daadwerkelijke kracht van Bitcoin ligt.

Mensen halen in week tijd $2,2 miljard aan bitcoin weg bij beurzen

In totaal verdwenen er in korte tijd 134.000 bitcoin bij de grote beurzen, die goed zijn voor een waarde van ongeveer 2,2 miljard dollar. De Amerikaanse beurzen hebben het vooral zwaar, want daar verdween ruim 1,5 miljard dollar aan bitcoin. Op de lange termijn lijkt dit vooral een overwinning voor bitcoin te zijn.

Pijn in de markt

De val van FTX heeft ruim 1 miljoen gebruikers van hun vermogen beroofd en ook de bitcoin koers heeft als gevolg van de problemen een zware tik gekregen. Als we de data van Glassnode mogen geloven, dan staat de gemiddelde lange termijn holder voor ongeveer 33 procent in het rood.

Lange termijn holders zijn mensen die hun bitcoin 155 dagen of langer in bezit hebben. Een groot deel van de mensen die hun bitcoin tijdens de bullmarkt van 2021 kochten kwalificeren nu dus ook als lange termijn holders.

Mensen halen in week tijd $2,2 miljard aan bitcoin weg bij beurzen

Die pijn voor lange termijn holders was alleen tijdens de bearmarkt van 2018 groter. Destijds moest deze groep van bitcoiners een virtueel verlies van 36 procent opschrijven. Wat dat betreft is het te hopen dat de bodem nu bijna in zicht is voor de koers, maar de ellende bij FTX krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....