MetaMask uit Google Chrome Web Store verdwenen

MetaMask, een browser extensie speciaal voor interactie met het ethereum-netwerk, werd tijdelijk uit de Google Chrome Store gehaald. De oorzaak daarvan is nog onbekend. Een MetaMask extensie wel aanwezig op het platform lijkt een phishing app te zijn.

MetaMask

MetaMask is een van de oudste, en meest gebruikte gedecentraliseerde apps op het ethereum-netwerk. Het dient als belangrijke gateway voor haar gebruikers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het officiele Twitter-account van Metamask is het ook voor het bedrijf onduidelijk waarom Google de beslissing heeft gemaakt de extensie tijdelijk uit de store te verwijderen.

Het bedrijf verklaard dat gebruikers die de extensie al hebben geïnstalleerd, zich geen zorgen hoeven te maken. Voor hen is de extensie bruikbaar gebleven tijdens dit tijdelijke incident. Alleen voor nieuwe gebruikers was de extensie tijdelijk niet beschikbaar.

Phishing applicatie

Terwijl de app tijdelijk uit de Store verdween, twitterde Augur, een op ethereum gebaseerd voorspellingsprotocol, een waarschuwing aan al zijn gebruikers om de MetaMask extensie, die wel aanwezig was in de Google Chrome Store niet te downloaden. De app is waarschijnlijk een phishing applicatie.

De extensie is ondertussen gewoon weer te downloaden. Hoewel het even een korte oproer heeft veroorzaakt onder de MetaMask gebruikers.

Alles lijkt weer bij het oude. De vraag blijft echter wat de oorzaak was van het incident. MetaMask zegt aan de slag te gaan met het achterhalen van de oorzaak.

Bron: Coin Telegraph

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
appcryptoDAppEthereumGoogle

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...