Michael Saylor gaat akkoord met een schikking van $40 miljoen in de inkomstenbelastingzaak

7501 totale weergaven

Michael Saylor, oprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, is akkoord gegaan met een schikking van $40 miljoen met het District Columbia in een inkomstenbelastingfraudezaak. Het district klaagde Saylor en zijn bedrijf in 2022 aan, op beschuldiging van het ontduiken van meer dan $25 miljoen aan inkomstenbelasting terwijl hij in het district woonde.

Saylor betwist beschuldigingen

Saylor, een prominente Bitcoin-belegger, betwistte de beschuldigingen en verklaarde dat Florida zijn hoofdverblijfplaats blijft. “Ik ben overeengekomen om deze zaak te schikken om de voortdurende lasten van de rechtszaak voor vrienden, familie en mijzelf te vermijden,” vertelde hij de New York Times. Ondanks zijn ontkenning zal hij het volledige schikkingsbedrag betalen, inclusief rente en boetes, om verdere juridische kosten en tijdrovende rechtszaken te voorkomen.

Zaak onder gewijzigde False Claims Act

De zaak tegen Saylor en MicroStrategy was de eerste die werd geschikt onder de gewijzigde False Claims Act, die klokkenluiders aanmoedigt om belastingontduiking te melden. Deze wet, die in 2021 werd herzien, staat klokkenluiders toe om gevallen van belastingontduiking aan te geven en mogelijk tot 25% van de terugvordering van de overheid te verdienen. De oorspronkelijke rechtszaak werd in 2021 aangespannen door een klokkenluider, wat in 2022 leidde tot de eigen zaak van het district.

Kritiek van de procureur-generaal

De procureur-generaal van D.C., Brian Schwalb, bekritiseerde Saylor omdat hij openlijk opschepte over zijn belastingontduikingsprogramma en anderen aanmoedigde om zijn voorbeeld te volgen. “Belastingfraudeurs profiteren van de ruggen van hardwerkende, gezagsgetrouwe, belastingbetalende Washingtonians terwijl ze het District beroven van essentiële middelen voor openbare diensten zoals openbare veiligheid, infrastructuur en onderwijs,” zei Schwalb.

MicroStrategy’s reactie

MicroStrategy, bekend om zijn aanzienlijke Bitcoin-belangen, zag zijn aandelen 4,3% stijgen in de pre-market handel na het nieuws over de schikking. Zowel Saylor als MicroStrategy ontkennen enig wangedrag en houden vol dat het bedrijf geen toezicht hield op Saylor’s individuele belastingverantwoordelijkheden.

Ondanks de schikking benadrukt de controverse het belang van accurate belastingaangiften en de risico’s die verbonden zijn aan belastingontduiking, vooral voor prominente personen en bedrijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....