Michael Saylor komt terug op commentaar over self custody na reactie van cryptogemeenschap

591 totale weergaven
|

De oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, is teruggekomen op zijn opmerking dat grote banken Bitcoin moeten bewaren, wat gemengde reacties heeft gekregen van de Bitcoiners. 

Michael Saylor steunt zelfbewaring

Recentelijk werd Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy, enorm bekritiseerd door Bitcoiners vanwege een opmerking die hij had gemaakt over zelfbewaring. Zo stelde hij eerst dat bewaring door grote banken veiliger zou zijn dan zelfbewaring.

In een nieuwe post op X (Twitter) heeft hij deze uitspraak teruggehaald:


“Ik steun zelfbewaring voor degenen die willen en kunnen, het recht op zelfbewaring voor iedereen, en de vrijheid om de vorm van bewaring en bewaarder te kiezen voor individuen en instellingen wereldwijd. Bitcoin profiteert van alle vormen van investeringen door alle soorten entiteiten en zou iedereen moeten verwelkomen.”

Commentaar van Vitalik Buterin

Op zijn eerdere opmerkingen had Saylor kritiek gekregen van alle kanten. Eén van de mensen die kritiek had op zijn uitspraken, was de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin. In een bericht op X zei Buterin het volgende over de uitspraak van Saylor:


“Ik heb waarschijnlijk meer gedaan dan de meesten om de trope ‘bergman’ te verspreiden (tussen haakjes, ik beschouw die opmerkingen van mij als achterhaald; snarks en AA hebben de afwegingsruimte volledig veranderd), en ik zal met plezier zeggen dat ik denk dat Saylor’s opmerkingen krankzinnig zijn.”

Hierna vervolgt Buterin:

“Hij lijkt expliciet te pleiten voor een regulerende aanpak om crypto te beschermen (‘wanneer je publieke entiteiten als Blackrock en Fidelity hebt gereguleerd en … het bezit in handen hebt, worden alle wetgevers en wetshandhavingsarmen in die entiteiten geïnvesteerd’). Er zijn genoeg precedenten over hoe deze strategie kan mislukken, en voor mij is dit niet waar crypto over gaat.”

Gemengde reactie op Saylor’s excuses

De reacties op de excuses van Saylor zijn vrij gemengd. Aan de ene kant zie je Bitcoiners die de eerdere opmerkingen niet achter zich willen laten, waarbij je comments ziet, zoals deze:

“Capitulatie. Maar je hebt je ware aard laten zien.”

Echter, we zien het meeste positieve reacties, waarbij ‘based’ een populaire comment is.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...