MicroStrategy gaat voor 10-voor-1 splitsing van aandelen

3487 totale weergaven

MicroStrategy heeft een 10-voor-1 aandelensplitsing aangekondigd. Dit betekent dat elk huidig aandeel wordt opgesplitst in tien nieuwe aandelen. De aandelen van het bedrijf zijn ook interessant voor menen die indirect in bitcoin willen investeren.

MicroStrategy heeft 226.331 BTC in kas momenteel. Opgehaald op verschillende manieren. Onder andere met obligaties en het omzetten van hun cashpositie in bitcoin.

Deze beslissing komt na een indrukwekkende stijging van de aandelenprijs, die momenteel rond de $1700 per aandeel schommelt. De splitsing maakt het voor beleggers gemakkelijker en betaalbaarder om aandelen te verwerven, wat de verhandelbaarheid en toegankelijkheid van het aandeel zal vergroten.

MicroStrategy aandelen

De strategische verschuiving van MicroStrategy naar Bitcoin, onder leiding van oprichter Michael Saylor, heeft aanzienlijke aandacht getrokken. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 1% van de totale voorraad van BTC in bezit, met een geschatte waarde van ~$13,5 miljard.

Deze focus op Bitcoin heeft het imago van MicroStrategy getransformeerd van een traditionele softwareleverancier naar een bitcoinbedrijf. Ondanks verliezen in andere delen van het bedrijf heeft deze strategie geleid tot een stijging van de aandelenkoers met meer dan 1000% in de afgelopen vijf jaar.

Michael Saylor, die in 2022 aftrad als CEO om zich te concentreren op Bitcoin, blijft een polariserende figuur in de financiële wereld. Zijn overtuiging dat Bitcoin een bescherming biedt tegen inflatie, heeft geleid tot voortdurende aankopen van de cryptocurrency door MicroStrategy.

Deze aanpak heeft niet alleen de waarde van het bedrijf verhoogd, maar heeft ook gezorgd voor speculatie over verdere opname in prestigieuze beursindices zoals de S&P 500.

Naast hun betrokkenheid bij Bitcoin, blijft MicroStrategy ook innoveren op het gebied van bedrijfsanalyses. Tijdens hun recente MicroStrategy World 2024-evenement introduceerden ze nieuwe AI-gestuurde datatools, zoals Auto Express, waarmee klanten data-gedreven AI-assistenten in hun applicaties kunnen integreren.

Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...