Investering in Bitcoin (BTC) van MicroStrategy pakt goed uit: $100 miljoen in de plus

In augustus en september was MicroStrategy groots in het nieuws omdat het als eerste beursgenoteerde partij stevig in bitcoin investeerde. In totaal kocht het bedrijf meer dan 38 duizend bitcoin voor een gemiddelde waarde van $11.111 per munt.

De investering van MicroStrategy staat inmiddels meer dan $100 miljoen in het groen. Het bedrijf heeft 38.250 bitcoin in kas.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De investering vertegenwoordigt een groot deel van de reserves van het bedrijf, die voorheen langzaam wegsmolten ten gevolge van inflatie.

Hoewel de investering vrij recent is gedaan heeft de aankoop het bedrijf geen windeieren gelegd. Nadat bitcoin de $13.727 passeerde ging de ongerealiseerde winst op de investering over de $100 miljoen heen.

MicroStrategy is nog niet klaar met bitcoin

MicroStrategy heeft meerdere malen aangegeven niet de intentie te hebben om hun bitcoin ooit te verkopen, ondanks de enorme papieren winst. In de laatste earnings call van het bedrijf gaf president Phong Li aan dat ze er open voor staan om zelfs meer bitcoin te kopen.

“Je kunt erop rekenen dat we meer bitcoin gaan kopen als we cash genereren dat we niet direct nodig hebben om het bedrijf draaiende te houden. Een onverwachts, maar significant voordeel van onze bitcoin investering is onze groeiende naamsbekendheid over de gehele markt.”

Volgens analisten zal MicroStrategy in de toekomst één van de vele bedrijven zijn die bitcoin in hun portfolio hebben.

Meer bedrijven staan in de rij voor bitcoin

Parker Lewis van Unchained Capital gaf bijvoorbeeld al aan dat het Amerikaanse Microsoft alleen al voor $123 miljard aan kortlopende investeringen op de balans heeft. Plus nog $13.5 miljard aan cash equivalents.

Deze enorme bak met geld verliest in rap tempo waarde vanwege het inflatoire karakter van fiatgeld. Het zou niet gek zijn als Microsoft besluit in ieder geval een deel van dat geld in bitcoin te stallen.

Behalve Microsoft hebben ook Google en Apple enorme bakken met geld in het bedrijf waar niets mee gebeurt. Ook Real Vision CEO Raoul Pal gelooft dat de tech giganten in de komende jaren bitcoin aan de balans gaan toevoegen.

Hij verwacht zelfs dat bitcoin binnen vijf jaar naar een waardering van $1.000.000 gaat. Daar zeggen wij uiteraard geen nee tegen!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....