MicroStrategy wil misschien haar Bitcoin gaan uitlenen tegen rente

Michael Saylor van MicroStrategy heeft misschien weer een nieuwe manier gevonden om meer bitcoin te vergaren. Ze zoeken naar een manier om rendement te genereren over de bitcoin die ze al in bezit hebben.

Nieuwe plannen MicroStrategy

MicroStrategy heeft meer dan 122.000 bitcoin (BTC) opgekocht in het afgelopen anderhalf jaar. Ze hebben er $5,6 miljard in gestopt. Deels uit de kasreserves, maar ook deels convertible senior notes. Dit schuldpapier moet nog worden terugbetaald als de looptijd voorbij is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Buiten deze leenconstructie wil Michael Saylor nog meer manieren gebruiken om meer bitcoin te krijgen. De CEO besprak donderdag in een investor call over de strategie met de aandeelhouders.

Ondanks dat het nog niet heel concreet is, vertelt Saylor dat ze mogelijkheden onderzoeken om de "Bitcoin aan het werk te zetten". Hij voegt eraan toe dat er "mogelijk opties zijn om er een hypotheek tegenover te zetten en er onder goede omstandigheden langetermijnschulden mee af te sluiten."

Ze zouden dan hun bitcoin kunnen uitlenen aan een betrouwbare derde partij om hier rente op te vangen.

Rente krijgen op bitcoin

De markt van crypto-lending groeit keihard. Denk aan bedrijven als BlockFi, Celsius, Crypto.com, Ledn en Nexo. Als een bedrijf als MicroStrategy (met bitcoin op de balans) zijn bezit zou uitlenen, zou dat een nieuwe wending geven aan deze industrie.

Ondanks dat het nog niet concreet is, laat het wel zien dat Saylor meer plannen heeft. Er gaan geruchten rond dat de miljarden aan bitcoin momenteel bij een custodial staan. Als je dat tóch al doet, kun je er net zo goed rente op proberen te krijgen (alhoewel hier wel andere risico's bij komen kijken).

"Dat zou een goede inkomstenbron voor ons kunnen worden, of we kunnen het ontwikkelen met interessante toepassingen."

Ook filosofeert hij over bitcoinobligaties. Ondanks dat het volgens hem nog iets te vroeg is, wil hij dit ook onderzoeken.

In de tussentijd wil Saylor ook kijken of ze meer bedrijfsschuld kunnen aangaan of meer aandelen kunnen uitgeven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy