Mijlpaal in Australië: 1.000 actieve bitcoin ATM’s

Australië heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Er staan nu namelijk 1.000 actieve crypto-pinautomaten in het land. Daarmee is het nu de derde grootste hub voor bitcoin ATM’s van de wereld.

Pinautomaten in de wereld

Uit data van Coin ATM Radar blijkt dat Australië zich nu bij de Verenigde Staten en Canada mag voegen betreffende landen met meer dan duizend ATM’s.

Momenteel vertegenwoordigt Australië 2,7% van het wereldwijde pinautomaten. De Verenigde Staten is wat dat betreft overduidelijk marktleider. met maar liefst 31.170 machines. Daarmee heeft het 82,8% van het marktaandeel te pakken. Canada volgt met 2.918 apparaten op 7,8%.

https://www.twitter.com/Kyrrexcom/status/1783518478202294754

Australië is als land al “groter” qua ATM-penetratie dan Azië, en het lijkt ook Europa te gaan inhalen. Met 1.617 pinautomaten is ons continent goed voor 4,3% van alle ATM’s in de wereld, waar met name Spanje en Polen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Nederland is helemaal een kleine speler in de markt met 36 ATM’s. Verder leuke statistieken: El Salvador heeft 215 ATM’s (waarvan er voor zover bekend 199 van Chivo zijn), Duitsland 194 ATM’s heeft en het kleine Hong Kong maar liefst 157.

Chivo is het initiatief van de overheid in El Salvador, waar naast de wallet ook de pinautomaten zijn uitgerold in samenwerking met Athena Bitcoin. De kosten voor het inwisselen van bitcoin en Amerikaanse dollars is nul. Deze ATM’s hebben vooralsnog, ten onvrede van lokale bitcoiners, het lightning netwerk nog niet geïmplementeerd.

Lees meer over:
ATMAustraliëBitcoin nieuws