Mike McGlone: 'Bitcoin komt sterker terug na dip van aandelen van 10 tot 20 procent'

Mike McGlone: 'Bitcoin komt sterker terug na dip van aandelen van 10 tot 20 procent'

Bitcoin zal binnenkort niet meer als een "risk-on" asset gezien worden en investeerders moeten zich voorbereiden op een nieuwe correctie, zo laat analist Mike McGlone van Bloomberg van zich horen.

In een optreden in de Wolf of All Streets podcast op 18 januari heeft Mike McGlone zich wederom uitgesproken over bitcoin en waarschuwt hij voor het narratief dat de financiële markten alleen maar naar boven bewegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Bitcoin minst risicovolle crypto-investering"

Hoewel McGlone positief is over de lange-termijn vooruitzichten van bitcoin ziet hij op de korte termijn weinig positieve dingen gebeuren op het gebied van de koers. Dit baseert hij met name op het nieuwe beleid dat de Amerikaanse Federal Reserve voor de komende maanden heeft uitgezet.

Het plan van de belangrijkste centrale bank ter wereld is om de rente in 2022 stapsgewijs te verhogen en dat gaat aandelen, maar ook bitcoin volgens McGlone geen goed doen.

"Als je inzet op 'risk-on' assets, dan ben je in gevecht met de Fed, en cryptocurrency's zijn de meest risicovolle assets. Het belangrijkste om hierbij in je hoofd te houden is dat bitcoin de minst risicovolle investering onder cryptocurrency's is," aldus McGlone in het interview.

Op de korte termijn zijn de vooruitzichten voor financiële assets niet goed omdat de Fed het plan heeft om de inflatie te bevechten met een hogere rente. Op de lange termijn kunnen ze dat vanwege de bestaande schuldenberg echter niet volhouden.

Bitcoin maakt transitie van 'risk-on' naar 'risk-off' asset

Op de korte termijn gaat bitcoin volgens McGlone dezelfde pijn voelen als aandelen en alle andere financiële assets die het niet goed doen in een klimaat met hogere rente's, maar op de lange termijn zal bitcoin zich volgens de analist loskoppelen van dit systeem.

"Ik denk dat bitcoin in de transitie van een risk-on naar een risk-off asset zit en dat bitcoin uiteindelijk beter uit deze storm gaat komen," aldus McGlone.

Volgens de analist staat de aandelenmarkt een correctie van 10 tot 20 procent te wachten, waar bitcoin zich uiteindelijk het snelste van zal herstellen. Een negatieve outlook voor de korte termijn, maar voor de lange termijn een meer dan positief vooruitzicht voor bitcoin als het aan McGlone ligt.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties