Mike Novogratz: ‘Volatiliteit van bitcoin gaat minder worden’

443 totale weergaven

Michael Novogratz denkt dat de koers van bitcoin stapsgewijs minder volatiel wordt. Volgens de miljardair is het een kwestie van tijd totdat grotere spelers de markt rustiger maken. Dat vertelt de Amerikaan in gesprek met Joe Kernen van Squawk Box.

Novogratz zelf is al jaren een fervent bitcoiner. De beste man is op weinig kritiek op bitcoin te betrappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Adoptie

Presentator Kernen legt in onderstaande video uit dat de koers van bitcoin 66% is gestegen in een jaar, maar dat de koers wel 30% lager ligt dan de recordprijs van $69.000. Dat zijn veel verschillende prijzen, maar het valt in het niet met eerder stijgingen en dalingen van bitcoin.

Een aantal grote dalingen van bitcoin op een rijtje:

  • In juni 2011 schoot de prijs van bitcoin van $2 naar $32. Op 19 juni viel de koers terug naar enkele dollarcenten door de ondergang van de grootste bitcoinbeurs van het moment, Mt Gox
  • In december van 2013 verloor bitcoin 50% van de waarde in één keer na slecht nieuws uit China.
  • In december 2017 bereikte BTC bijna een prijs van $20.000. In de maanden daarna dook de prijs weer verder onder $10.000 en soms zelfs richting $4.000. 

Dit soort grote prijsbewegingen horen bij bitcoin. Maar Novogratz verwacht dat ze wel minder vaak voor gaan komen en minder heftig.

Novogratz reageert: ''Ik denk dat de volatiliteit gaat dalen.'' De directeur van Galaxy Investment Partners denkt dat speculanten die opzoek zijn naar meer korte termijn winst sneller naar andere investeringen in de cryptocurrency industrie kijken.

De adoptie vanuit conservatievere investeerders of 'institutionele beleggers' zou moeten helpen om de markt wat te dempen. Tegelijkertijd kun je je ook afvragen wat er gebeurt als iedereen massaal richting bitcoin wil. Ook dat zal in eerste instantie zorgen voor meer prijssprongen.

Novogratz ziet bitcoin echt als spaarmiddel, een vervanger van goud. Hij ziet zelf niet zoveel in bitcoin als betaalmiddel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...