Miljardair: dit kan bitcoin de volgende grote boost geven

820 totale weergaven
BlackRock’s geheime 10-jarige cryptoplan: een diepe duik in de toekomst van bitcoin

Galaxy Digital CEO en miljardair Mike Novogratz ziet één nieuwe factor die extreem bullish is voor bitcoin. In gesprek met CNBC’s Squawk Box zegt de miljardair dat het openen van de optiehandel in Bitcoin ETFs een maanmissie kan opleveren.

De volgende katalysator voor bitcoin

“De volgende grote katalysator voor bitcoin wordt de handel in opties op de ETFs. De SEC zegt dat ze komen. Maar ik weet niet of dat betekent dat we over drie weken opties hebben of over een maand”, aldus Novogratz.

Aan het einde van september keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het verzoek van BlackRock goed om opties te lanceren voor zijn Bitcoin ETF.

Novogratz gelooft dat er veel vraag is naar opties op Bitcoin ETFs, op basis van de handelsactie die hij ziet bij MicroStrategy (MSTR).

“Als je kijkt naar MicroStrategy, dan is dat de enige plek voor particulieren waar je met leverage kunt handelen op bitcoin. Vanwege de beschikbaarheid van opties handelt MSTR op 2,3x de boekwaarde van de bitcoin die het bezit.

In de meeste weken is het aandeel van MicroStrategy het op één na grootste optie-aandeel ter wereld. Dat vertelt mij dat er veel jongeren zijn die iets met crypto willen en dat ze dat met een hefboom willen doen”, aldus Novogratz.

Bullish over Bitcoin ETFs

Ook voorspelt hij tot ver in de toekomst positieve kapitaalstromen voor de Spot Bitcoin ETFs. “Ik denk dat we hiermee te maken hebben met een ontwikkeling voor de jaren, niet voor de komende maanden”, zo vertelt Mike Novogratz.

Als volgende gelooft hij dat Amerika binnen nu en één jaar met meer duidelijkheid komt op regelgevend vlak voor de crypto-industrie. Los van de vraag wie de verkiezingen gaat winnen, gelooft hij dat de toename van zekerheid op het gebied van wet- en regelgeving goed is voor de adoptie van crypto en blockchain.

Wat Washington zou moeten doen? Dat is volgens Novogratz simpel: adopteer een set met regels die niet zo verstikkend werkt voor de industrie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....