Miljardair noemt bitcoin adoptie onvermijdelijk, maar heeft toch geen enkele cryptovaluta

Miljardair en investeerder David Rubenstein ziet veel in bitcoin. In een interview met Bloomberg Television benadrukt hij de “enorme interesse” in een valuta die privacy en veiligheid biedt tegen toezicht door de overheid.

Schuin oogje naar bitcoin

Logischerwijs volgt Rubenstein de ontwikkelingen bij BlackRock en Fidelity op de voet. Beide partijen wachten op goedkeuring voor een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF). Volgens de investeerder onderstreept dit alleen maar de geloofwaardigheid van bitcoin:

“Mensen maken grappen om bitcoin, maar nu stapt de establishment in met eigen ETF’s. Als het machtige BlackRock bereid is om een bitcoin ETF te hebben, dan zal bitcoin misschien nog een tijdje bestaan.”

Rubenstein is de medeoprichter van The Carlyle Group. In de show vertelt hij dat bitcoin op de lange termijn gaat slagen, met name omdat het institutionele geld er interesse in heeft.

“Wall Street is een business dat geld wil maken, en dit is iets waarmee ze dat kunnen doen. Je moet je wel bedenken dat de Amerikaanse overheid erg sceptisch is geweest. De Democraten in het Congres en ook de SEC zijn sceptisch. Maar buiten de VS is er veel interesse.”

Hij vind het jammer dat hij niet eerder in bitcoin stapte. De Amerikaan benadrukt verder dat als autoriteiten individuen ontmoedigen om met cryptocurrencies om te gaan, het inherente verlangen naar privé en niet-traceerbare transacties wereldwijd sterk blijft.

Hij heeft dan ook veel bewondering voor de decentrale valuta en het nut van bitcoin. “De yield op obligaties en spaargeld zal weer gaan dalen”, zo vertelt de Amerikaan, “wat zorgt dat er wel weer vraag komt naar bitcoin.”

Opmerkelijk genoeg vervolgt hij daarna met de dooddoener dat hij geen cryptovaluta heeft, maar alleen in bedrijven investeert die iets doen met cryptohandel.

De miljardair noemt de juridische “overwinning” van Ripple tegen de SEC ook als een positieve ontwikkeling voor de cryptomarkt. Volgens Rubenstein geeft uitkomst aan dat rechtbanken slechts gedeeltelijk overtuigd zijn door de negatieve houding van de SEC tegenover crypto’s.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws