Deze miljardair ziet Bitcoin koers naar $88.000 schieten in 2021

Su Zhu, de CEO en mede-oprichter van Three Arrows Capital, heeft zich op Twitter zeer bullish uitgelaten over de koers van bitcoin op de korte termijn. Zijn prijstarget voor de komende twee maanden? Een bitcoin van 88.888 Amerikaanse dollars.

Zhu slingerde deze Tweet de wereld in kort nadat zijn mede-oprichter Kyle Davies met een soortgelijke mededeling kwam. Davies ziet de zogenaamde “supercycle” nog altijd gebeuren en verwacht snel nieuwe all-time highs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hebzucht is terug in de markt

Bitcoin zat drie maanden lang in een sleur nadat Elon Musk en zijn Tesla bekendmaakten geen bitcoin meer te accepteren als betaalmiddel totdat het netwerk tenminste voor 50 procent door groene energie wordt gedreven.

Als reactie daarop klapte de koers naar beneden tot een lokaal dieptepunt van ongeveer 28.500 dollar per bitcoin. Wat de beruchte Fear & Greed Index (F&GI) tot het laagste niveau in maanden bracht.

Na de opleving van bitcoin is ook de hoop weer terug in de markt en staat de F&GI op een score van 76, wat volgens de meter betekent dat de markt momenteel in een fase van extreme hebzucht zit.

Met andere woorden, de hype rondom bitcoin lijkt langzaam terug te keren. Al zijn we nog lang niet bij het vorige hoogtepunt van 95, welke we in februari bereikten.

Bitcoin koers op de lange termijn

Als het gaat over de lange termijn koers, acht Zhu het niet onwaarschijnlijk dat we ooit een bitcoin koers van 2,5 miljoen dollar gaan zien. Zeker als het bitcoin lukt om een gedeelte van het marktaandeel van goud af te snoepen.

Het succesverhaal van Zhu zelf begon in 2012 met de oprichting met Three Arrows Capital. Met zijn voormalig klasgenoot van de middelbare school, Kyle Davies, startte hij het fond. Hoewel de mannen in eerste instantie de focus hadden op opkomende markten, zijn ze later op crypto overgesprongen.

Een move die zowel Zhu als Davies geen windeieren heeft gelegd, gezien beide heren nu miljardair zijn. Minder fraai is dat Davies in mei aan Bloomberg heeft laten weten dat Ethereum de grootste holding van het fonds is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....