Miljardenbedrijf verkoopt 5% van fysiek goud en stopt het in Bitcoin (BTC)

Vermogensbeheerder Jefferies gaat 5% van haar vermogen in goud inwisselen voor Bitcoin (BTC). Strateeg Christopher Wood maakt dit bekend in zijn wekelijkse update GREED & fear aan de klanten.

Van fysiek goud naar bitcoin

De firma uit New York heeft maar liefst 51 miljard dollar aan assets onder beheer en ze gaan nu een klein deel van hun goud exposure omzetten in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze beleggen namelijk ook voor Amerikaanse pensioenfondsen en daarvan is nu 5% gealloceerd in bitcoin en fysiek goud is ‘gedegradeerd’ van 50% naar 45% exposure. Dit specifieke fonds is gecreëerd in 2002, zo meldt The Business Standard.

Wood staat binnen de financiële wereld bekend als de man die de hypotheekcrisis in 2008 in Amerika voorspelde. Hij is binnen Jefferies de man die enkele fondsen bestiert, waaronder een fonds van pensioengelden van Amerikaanse werknemers.

Miljardenbedrijf verkoopt 5% van fysiek goud en stopt het in Bitcoin (BTC)

Opvallend is Wood nu al aankondigt dat ze gaan bijkopen zodra de koers van bitcoin weer corrigeert.Hij wordt geciteerd als volgt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De 50% exposure in fysiek goud verminderen we met 5% en steken we in bitcoin. Zodra de bitcoin prijs daalt, zullen we blijven bijkopen’.[/penci_blockquote]

Wood schrijft fysiek goud zeker niet af, omdat hij voorziet dat centrale banken hun schulden blijven uitbreiden het komende decennium. Maar onder het mom van diversificatie kan Jefferies blijkbaar niet om de grootste cryptomunt heen.

Ook de doorgaans goed geïnformeerde journalist Holger Zschaepitzmaakt melding van de strategische koerswijziging van Jefferies.

Groeipotentieel

De trend in 2020 is helder met beursgenoteerde bedrijven en grote assetmanagers die bitcoin op hun balans willen hebben als hedge tegen de verzwakte dollar en euro.

De huidige marktwaarde van de cryptovaluta staat nog onder de 500 miljard dollar en dat is reden genoeg om hoge verwachtingen te hebben voor de toekomst.

Volgens de analisten Juan Villaverde en Bruce Ng van Weiss Ratings heeft bitcoin nog veel groeipotentieel.

Feit is dat obligaties in de huidige marktsituatie niets tot weinig opleveren. Sterker nog, de rente is in sommige gevallen zelfs negatief.

Ze delen de onderstaande grafiek in het onderzoek om aan te tonen dat de obligatie zijn positie als ‘hedge’ voor de reële economie heeft verloren.

Miljardenbedrijf verkoopt 5% van fysiek goud en stopt het in Bitcoin (BTC)

Dus we hebben te maken met een situatie waarbij er veel kapitaal in overheidsobligaties is opgeslagen, naar verluidt 30.000 miljard dollar, maar dat ze geen rendement meer opleveren.

Een probleem waar bijvoorbeeld ook Nederlandse pensioenfondsen mee kampen, maar ze mogen van toezichthouder De Nederlandsche Bank geen geld steken in goud of bitcoin.

De analisten van Weiss Ratings rekenen voor:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Grofweg $30.000 miljard aan kapital is opgeslagen in overheidsobligaties. Stel je voor dat 10% daarvan naar goud en bitcoin vloeit, dan heb je het over $3.000 miljard dat naar deze assets vloeit’.[/penci_blockquote]

‘Bitcoin prijs van minstens $100.000’

Volgens hun prognose gaat er dan circa 1.500 miljard dollar naar goud, grofweg 15% van de huidige goud markt. Stel dat er 1.500 miljard dollar naar bitcoin vloeit, dan groeit die markt bijna 4,5 keer. Omdat bitcoin een limiet heeft van 21 miljoen eenheden, zal de prijs door de grens van $100.000 gaan, zo stellen ze.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Doordat bitcoin een veel kleinere asset is dan goud, is het groeipotentieel ook groter dan dat van goud’.[/penci_blockquote]

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Venture Capitalists Nieuws
Februari Ziet Explosieve Groei van Investeringen in Crypto Startups door Venture Capitalists

De interesse van investeringsfondsen in cryptostartups is de laatste tijd toegenomen, vooral in februari was...

NFT Nieuws
Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

Ethereum koers Nieuws
Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer