Miner heeft superveel geluk en 'wint' 6,25 Bitcoin met USB-setup

Miner heeft superveel geluk en 'wint' 6,25 Bitcoin met USB-setup

Voor een derde keer in een korte tijd gaat een kleine speler in de miningmarkt er met een prijs vandoor. Deze keer iemand die met enkele mini-USB-miners een block heeft gemined.

Bitcoin mining

Het nieuws kwam als eerste naar buiten door een tweet van een admin van een bitcoin miningpool Solo.ckpool. Als miner kun je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij deze software.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is, zoals de naam aangeeft, een solopool. Het is níet zo dat je samen de rekenkracht inlegt, om samen de block reward te verdelen. Nee, bij solo.ckpool is het nog steeds ieder voor zich.

Het voordeel is dat je zo geen eigen node hoeft te draaien. Deze dienst zorgt voor een goede connectie met het netwerk van andere nodes en regelt alles qua bandbreedte. Als je als individuele miner een block 'vindt', krijg je 98% van de opbrengst en de resterende 2% gaat naar de pool.

Op moment van schrijven is de blockreward van iets meer dan 6,25 BTC ongeveer $215.000 waard.

Developer Con Kolivas deelt dat iemand met slechts 86 TH (in de afgelopen zeven dagen) de gelukkige winnaar was van deze blockreward.

Bijzondere rigs

Niet veel later liet de gelukkige miner van zich horen op een forum. Hij vertelt dat zijn setup, de GekkoScience Compac F USB Stick Farm de juiste nonce (en dus hash) aanleverde voor het volgende block in de blockchain.

Je leest het goed: het is geen ASIC van Bitmain of MicroBT, maar een USB Stick Farm. De rekenkracht van de setup verandert continu, en op het moment van de waarheid ging het om zo'n 3,5 TH/s (zoals te zien is in bovenstaande tweet).

Ter illustratie deelt de developer ook een foto van wat naar verluidt de succesvolle setup is.

Eerdere voorvallen

Het gebeurde de afgelopen weken twee keer eerder dat een kleine speler zo veel geluk had. In Bitcoin Focus is dit verhaal destijds al goed uitgediept. De kans dat je als mini-miner het juiste lot uit de loterij hebt, is superklein!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin miner

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties