Miners sturen duizenden bitcoin naar Binance

Bitcoin miners zijn begonnen om hun bitcoin naar beursplatformen te sturen, zo blijkt uit onderzoek van Julio Moreno. Hij kwam onder andere een transactie van de Chinese mining-pool 1THash op het spoor waarin zij 5.592 bitcoin naar Binance stuurden.

Wat is er aan de hand?

Het lijkt erop dat de miners hun kans schoon zien om te profiteren van de opleving van bitcoin en nu alvast wat willen verkopen, om te voorkomen dat ze straks weer in de problemen komen als de koers eventueel zakt. Op het moment van schrijven blijft bitcoin echter redelijk stabiel boven de 20.000 dollar.

Ook de start van de faillissementsprocedure van Genesis gooide geen roet in het eten. Waar sommige mogelijk op een daling hadden gerekend bij dit nieuws, lijkt het erop alsof de markt de problemen al voorzien had of niet verwacht dat het grote gevolgen heeft voor bitcoin.

Het Chinese 1THash stuurde in ieder geval dus al voor ruim 120 miljoen dollar aan bitcoin richting Binance. Zij zullen ongetwijfeld niet de enige zijn die momenteel in de verkoopmodus schieten. Alleen de tijd kan ons uiteindelijk leren of dit een goede beslissing is.

1THash is geen grote jongen

Ondanks het feit dat ze voor ruim 100 miljoen aan bitcoin richting Binance stuurden, is het belangrijk om te vermelden dat 1THash geen grote jongen is binnen de mining-industrie. De pool is verantwoordelijk voor ongeveer 0,32 procent van de totale hashrate van het netwerk. Er zijn nog 14 andere mining-pools die groter zijn dan 1THash.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan giganten als Foundry USA, Antpool en F2Pool. Wat dat betreft is het al knap dat ze ruim 5.000 bitcoin hebben weten te verzamelen, die nu dus waarschijnlijk in de verkoop gaan op Binance. Het is ook mogelijk dat ze simpelweg voor Binance kiezen als bewaarplatform en wachten op hogere koersen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....