Mining aandelen verslaan Bitcoin (BTC) koers in deze bullmarkt

Bitcoin (BTC) gaat een prima jaar door, maar sommige aandelen van mining bedrijven doen het nog veel beter op de beurs.

Mining aandelen in trek

Het gaat om de bedrijven Riot Blockchain en Marathon Patent Group, zo meldt Coindesk. Hun aandeel is de afgelopen 12 maanden respectievelijk met 97% en 128% in waarde gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegenover de magere 3% van Bitcoin over het afgelopen jaar. In 2020 staat Bitcoin overigens nog ruim 50% in de plus.

De aandelenmarkten hebben wereldwijd geprofiteerd van de Coronacrisis. Overheden steunden bedrijven en burgers met extra geld, waarvan een deel naar de beurzen vloeiden. Daardoor schoten de koersen omhoog, ook die van mining bedrijven.

In april dit jaar gingen dus ook de koersen van deze miners omhoog. Beiden zijn relatief klein met een marktwaarde onder de 150 miljoen dollar.

Volgens Bitcoin analist Ryan Watkins bij Messari is er sprake van een ‘overloopeffect’. Cryptovaluta zoals Bitcoin zijn populair en dat waait over naar mining aandelen.

Mining aandelen verslaan Bitcoin (BTC) koers in deze bullmarkt

Rendementen voor Riot, Marathon en Bitcoin sinds augustus 2019. Bronnen: Messari, Yahoo Finance

Bullmarkt in the making?

Kijken we naar de hashing power van beide bedrijven, dan liggen die voor Riot en Marathon op respectievelijk 357 petahash per seconde en 19 petahash per seconde.

Het handelsvolume is een graadmeter voor de populariteit van een asset. Marathon had op 3 augustus een dagelijks volume van $225 miljoen, een record. Een maand eerder lag het op slechts $1,6 miljoen.
Op 6 augustus bereikte het aandeel een hoogtepunt van $5,25 per aandeel.

Het dagelijkse volume voor het Riot aandeel ging naar een record van $58 miljoen op 3 augustus. Toen was er sprake van een jaarrecord van $4,58 per aandeel.

Watkins licht nog toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het is ook normaal dat deze aandelen sneller stijgen dan bitcoin, omdat investeerders rekening houden met een nieuwe bullmarkt. En dat is ook gunstig voor deze bedrijven”. [/penci_blockquote]

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...