Miningspecialist Nico Smid: ‘Zuid-Amerika is de beloofde regio’

Vanuit Buenos Aires in Argentinië werkt Nederlander Nico Smid aan de adoptie van bitcoin mining in het Zuid-Amerikaanse continent. Op Bitcoin Focus vertelt hij ons meer over zijn avonturen. Je leest het voorproefje van dit premium artikel hieronder.

Mining met waterkracht

Nico is getrouwd met een Argentijnse en heeft altijd al een passie gehad voor het continent Latijns-Amerika. Na de verhuizing naar deze regio komt hij er al snel achter dat er veel kansen liggen in de miningsector. Hij vertelt hoe hij in aanraking met bitcoin is gekomen.

“Ik zit sinds 2017 in de bitcoin rabbithole en heb het altijd superinteressant gevonden. Ik vroeg me af hoe ik mijn skills en ervaring kan toepassen op deze sector. Ik ben geen developer of programmeur, maar in de miningindustrie komen mijn business development – en project managementvaardigheden goed van pas.”

“Bitcoin mining is een jonge en snelgroeiende sector waarbij nog een professionaliseringsslag nodig is, daarom liggen er veel kansen”.

Met Digital Mining Solutions adviseert hij bedrijven die hun eerste stap willen zetten of willen doorgroeien in de miningbusiness.

Waar moet je dan aan denken? Nou bijvoorbeeld aan de één na grootste stuwdam van de wereld. De Itaipudam, op de grens van Paraguay en Brazilië, heeft een totaal vermogen van 14 gigawatt.

Miningspecialist Nico Smid: 'Zuid-Amerika is de beloofde regio'

Nico is momenteel bezig om een mining farm van 3 megawatt in Paraguay te openen. Daarbij heeft hij te maken met verschillende partijen: de lokale projectontwikkelaar, een Europese investeerder en partijen die hun miningmachines willen plaatsen in de faciliteit (hosten).

Zijn projecten hebben doorgaans een grootte tussen de 3 tot 6 MW. Hij rekent voor dat de gemiddelde uitbouwkosten in Paraguay tussen de 100.000 en 175.000 dollar per megawatt liggen. Per MW gaan er circa 290 machines á 100 terahash naar binnen, de kosten zijn momenteel circa 20 dollar per terahash.

Gigantische projecten dus! Op Bitcoin Focus lees je het hele verhaal, waarin Nico dieper ingaat op de competitieve industrie, de kansen die er liggen, de aanstaande halving maar ook de onzekerheden die de regio met zich meebrengt.

Bitcoin Focus

Je leest dit artikel – net als álle eerdere edities – met een premium abonnement. Goed nieuws! Met de de code WELKOMBIJFOCUS kun je de eerste maand Focus premium proberen voor slechts 1 euro!

Daarnaast krijg je met dit abonnement drie keer per week nieuwe Focus-edities in je mailbox: correspondenties, columns, nieuwsoverzichten, interviews en meer. Je kunt de code invullen als je je inschrijft op de premium pagina.Lees meer over:
Bitcoin nieuws