Mithril (MITH) ziet stijging van 70 procent na bekendmaking migratie naar Binance Chain

500 totale weergaven

Binance Chain (BNB), een door Binance ontwikkeld blockchainprotocol, zal haar eerste project op het netwerk gaan lanceren. Het bedrijf kondigde gisteren aan dat het Mithril (MITH) gaat migreren naar haar blockchain en dat de MITH token zal worden overgezet van ERC20 token naar de Binance BEP2 standaard.

Mithril (MITH) betreft een gedecentraliseerd social media platform en stijgt flink op het nieuws. Het kent een stijging van liefst 70 procent. Ook Enjin, die plaats 49 inneemt gekeken naar marktwaarde op Coinmarketcap, stijgt op het nieuws. Daarnaast BNB zelf, dat een stijging kent van meer dan 5 procent in een verder relatief stagnerende markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mithril

Binance Chain betreft een van de meest geanticipeerde blockchainprojecten tot nu toe. Het gedecentraliseerde blockchainplatform van de bekende cryptobeurs werd opgetuigd om haar leidende positie in de crypto-industrie te behouden.

De beurs lanceerde het Binance Chain mainnet en het eerste project van het netwerk staat op het punt om live te gaan. Volgens een persbericht zal Mithril het eerste project zijn dat naar de Binance Chain migreert.

Mithril is een gedecentraliseerd social-mediaplatform en bouwde aan een uitgebreid ecosysteem dat draait om MITH, de token van het bedrijf, dat momenteel op meer dan 25 beurzen is genoteerd.

Hoewel de visie van Mithril goed werd ontvangen werd de op Ethereum gebaseerde token slechts beperkt gebruikt. Het bedrijf denkt dat, door te migreren naar de Binance Chain, MITH-gebruikers nu meer kunnen profiteren van de snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van Binance.

BEP2-protocol

De Binance Chain zag gisteren de lancering van haar mainnet, op 18 april. MITH zal kort na de lancering met de migratie van ERC20 naar BEP2 beginnen. Tijdens die migratie kunnen er geen stortingen en opnames worden gedaan van MITH op Binance.com gedurende 12 uur. Overigens kan er wel nog gewoon worden gehandeld in de munt.

Volgens Mithril is de reden voor de migratie naar Binance Chain de bruikbaarheid van het netwerk. Het bedrijf gaf aan dat de veiligheid en de snelheid van dat netwerk redenen waren om tot deze strategische beslissing te komen.

Sinds de aankondiging is MITH sterk gestegen. Op 18 april, voordat het nieuws bekend was, kende het een prijs van $0,047. Binnen drie uur na de aankondiging ging de cryptovaluta met liefst 70 procent hoger naar $0,079.

Bekijk ook wat Ivan on Tech te zeggen heeft over het nieuws:

Bronnen: News BTC, Cryptoslate

Foto: YouTube Still